SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

domini pagina web

Què és el domini d’una pàgina web i com escollir l’adequat?

La importància d’estar present al món digital amb una pàgina web és innegable. En aquest sentit, un dels primers factors a tenir en compte serà l’elecció del domini correcte per a la teva web corporativa.

Què és el domini d’una pàgina web i com escollir-lo?

De forma senzilla, podríem dir que el domini és l’equivalent a una adreça. És a dir, una direcció gràcies a la qual la gent et pot trobar i arribar a tu.
Així doncs, la seva correcta elecció ajudarà als usuaris a trobar-te més fàcilment dins d’Internet. Els dominis solen seleccionar-se segons:

  • Correspon al nom comercial de l’empresa. Per exemple: sisegrau.com
  • És estratègic, ja que s’opta per compondre’l de paraules clau. Aquesta opció ajuda als usuaris a trobar la web quan fan una recerca per paraules clau, ja que solen posicionar-se en els primers llocs dels buscadors quan es fa una recerca per keywords. Per tant, sobretot és útil quan els usuaris no saben com es diu l’empresa o no busquen una empresa en concret. Per exemple: farmaciaandorra.com o dermatologiaandorra.com

Si no saps quina opció escollir, pots optar per les 2! És a dir, pots tenir un “domini principal” que correspongui al nom comercial i també un o més d’un domini/s estratègics que es redirigeixin al principal. D’aquesta manera tindràs els avantatges de les 2 possibilitats!

Quina extensió de domini escollir?

Un altre factor important a decidir és la seva extensió. És a dir, si serà: .ad, .com, .org, .info, .edu… Les extensions se solen seleccionar segons la tipologia d’empresa o organització. Per exemple:

  • .gov per a institucions governamentals
  • .edu per a institucions educatives
  • .org per a organització com les que són sense ànim de lucre

Quan es tracta d’un negoci, millor que optis per l’extensió .com perquè et permetrà estar més ben posicionat a Google a escala internacional. Tingues en compte que si optes per un .ad, .es, .fr… la teva web només posicionarà a nivell SEO en els països als quals correspon l’extensió. Per exemple: amb una extensió .ad només es podrà posicionar a Andorra. Per més informació sobre el posicionament, pots llegir el nostre post al blog sobre Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?

Què suposa tenir un domini?

Els dominis són de pagament. Així que si decideixes tenir-ne més d’un, hauràs de pagar el manteniment de cadascun d’ells. Per tant, tenir-ne un suposa una despesa econòmica. Si vols més informació sobre registre de dominis a Andorra, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informem de les tarifes que oferim a SisèGrau (amb o sense servei d’allotjament).

En cas que vulguis registrar un domini .ad, el procés és diferent. En trobaràs més informació a la web de l’Oficina de Marques i Patents del Principat d’Andorra.

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

No Comments

Leave a Reply