SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

Punts claus per fer una bona fotografia

Punts claus per fer una bona fotografia

Fer una foto és fàcil, però fer que aquesta impacti és una altra història… A continuació us expliquem els que, per a nosaltres, són els Punts claus per fer una bona fotografia (visualment atractiva i que no passi desapercebuda). Astúcies que hauràs de tenir en compte si vols destacar en xarxes socials, com ara Instagram!

Punts claus per fer una bona fotografia: el fons

El primer punt a tenir en compte és el motiu de la foto i, a partir d’aquí, escollir un tipus de fons o un altre. És a dir: si volem ressaltar alguna cosa en concret (persona o objecte) és important evitar fons plens de detalls, ja que aquests restaran atenció a l’element principal. Així que… consell número 1: opta per un fons pla quan hi hagi un motiu principal.

Punts claus per fer una bona fotografia: els colors

Els colors transmeten sensacions i ajuden a captar l’atenció de l’espectador. Per tant, per tal de ressaltar el “motiu” és convenient utilitzar alguna d’aquestes alternatives:

  • Buscar un color que contrasti entre el “motiu” i el fons
  • Utilitzar colors de la mateixa gamma cromàtica (diferents tons del mateix color)
  • Optar per colors complementaris (aquells colors més pròxims dins de la gamma cromàtica)
  • Decantar-se per colors oposats, ja que tal com diu la dita “los polos opuestos se atraen” (colors que siguin totalment l’oposat i contrastin amb l’escollit)

Punts claus per fer una bona fotografia: il·luminació

Per últim, però no menys important: la il·luminació. Sigui llum natural o artificial sempre la necessitarem per realitzar una fotografia! De fet, sabies que la paraula fotografia es deriva de l’origen grec: foto= llum i grafia= escriptura? Per tant, representa la idea d’escriure o dibuixar amb llum.

Així doncs, ser capaços d’identificar la llum que tenim en cada moment i l’efecte que produirà a la nostra foto és importantíssim perquè, segons sigui, obtindrem un resultat o un altre.

  • Llum del matí: il·luminarà les nostres fotos amb tons frecs i pastissos.
  • Llum del migdia: és la menys recomanable, ja que es tracta d’una llum dura, intensa, sense ombres i que afecta la percepció dels volums.
  • Llum del capvespre: aconseguirem tons càlids, ombres tènues i textures ressaltades.

Aquests són els punts a tenir en compte per fer una bona fotografia: de qualitat, atractiva i que destaqui. Segur que si els tens en compte, les teves fotos faran la diferència!

Written By: Maricel Blanch

La Maricel és la fotògrafa professional de l’equip de SisèGrau. Es dedica a la fotografia professional especialitzada en fotoperiodisme i en gestió, preservació i difusió d’arxius fotogràfics, des del 2016. A més de la captura i edició d’imatges, les seves competències tècniques l’han portat a involucrar-se activament en l’execució de projectes i campanyes digitals, així com en el desenvolupament del marketing de continguts per alguns clients.

Comment: 1

Leave a Reply