SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

navegar de forma segura per Internet

Consells per navegar de forma segura per Internet

Com a experts en marketing online a Andorra, des de SisèGrau et deixem amb alguns consells per navegar de forma segura per Internet.

Internet segur: vigila la safata d’entrada del teu correu electrònic

Una de les principals fonts de distribució de virus informàtics o intents de robatori de dades personals és el correu electrònic. Per això, cal vigilar la safata d’entrada i quan arriba un email d’una font desconeguda, evitar entrar en els enllaços o documents adjunts que contingui. A més, no s’ha de respondre a aquests correus facilitant dades personals o claus d’accés dels comptes personal i, en cas que sigui perillós, s’ha d’eliminar de seguida.

Internet segur: tingues els sistemes antivirus actualitzats

També és important mantenir els sistemes antivirus actualitzats. És fonamental, doncs, que tots els dispositius que se solen connectar a Internet siguin segurs i tinguin instal·lats antivirus per poder protegir la identitat en línia de cadascú. A més, des de SisèGrau destaquem la importància de descarregar programaris i Apps des de fonts oficials, sempre prescindint de maquinari piratejat.

Internet segur: sigues prudent amb les compres online

Cal ser prudent en fer les compres online i assegurar-se que la URL coincideix amb la web on s’està navegant. A més, és bo comprovar que la direcció comença per https. I… abans de fer la compra, és fonamental revisar la política de privacitat de les empreses!

Internet segur: evita connectar-te a xarxes públiques

A l’hora d’utilitzar Wi-Fi públiques, cal evitar facilitar dades confidencials perquè connectar-se en xarxes públiques de bars, centres comercials o botigues sol ser poc segur, ja que les connexions poden ser capturades fàcilment per hackers o ciberdelinqüents.

Internet segur: sigues conscient dels perills digitals

Els nens i els més joves de la família solen utilitzen smartphones i tablets. Per això, els adults tenen un paper molt important en la seva ciberseguretat i els han de fer prendre consciència dels possibles perills d’Internet explicant-los què no s’ha de fer i, sobretot, controlant la seva activitat digital. Cal recordar que a Internet hi ha delinqüents que poden intentar extreure’ls informació personal per fer-la servir per fer xantatges. Així que davant de la mínima sospita d’un ciberatac o assetjament, cal recórrer a la policia, que disposa d’un grup de delictes telemàtics.

Internet segur: limita la informació en xarxes socials

Per últim, però no menys important: fem un incís en l’ús de les xarxes socials, ja que hi ha la tendència de publicar-ho pràcticament tot! Fer-ho dóna fàcilment informació a ciberassetjadors o delinqüents digitals, que els informa sobre: hàbits personals, on som i a quines hores, si estem a casa o de vacances…

Recorda… Aquests per navegar de forma segura per Internet cal posar-los en pràctica tots els dies de l’any!

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

No Comments

Leave a Reply