Yammer, el Twitter útil

image description

Yammer, el Twitter útil

Buscant augmentar més la nostra productivitat interna, a 9mk hem implementat recentment l’ús de Yammer com a sistema de comunicació, solució que ja estan utilitzant actualment empreses globals de primera línia com ara DHL, Deloitte, LG i Ford. Per estalviar tecnicismes, podríem definir a Yammer com un Twitter amb esteroides, on les comunicacions dins de l’empresa flueixen amb la velocitat dels tuits però amb les prestacions que pot tenir un email, un blog, un marcador dinàmic o una plataforma de votació, optimitzant d’aquesta manera el maneig de la informació, la seva descentralització i la presa de decisions, objectiu capital en estructures més horitzontals.

Però Yammer no ha estat notícia aquest dies només per a nosaltres, ja que la setmana passada Microsoft va concretar sorpresivament la seva compra per 1.000 milions d’euros, intentant accelerar la seva adopció al costat de productes Microsoft complementaris com ara Office 365 (“l’Office en el núvol”), la plataforma de CRM Dynamics i Skype.

Fundada en 2008 i amb cinc milions d’usuaris, Yammer és un petita start-up, l’activitat empresarial de la qual està centrada al mercat de les ESN (xarxes socials empresarials). Un cop adquirida, al capdavant de l’empresa continuarà David Sacks, el seu CEO fins al moment, que passarà a formar part de la gegantesca divisió d’Office de Microsoft. Yammer serà un important complement als serveis cloud de Microsoft, els que aposten fortament per ser la solució més completa del mercat. Per la seva banda, responsables de Microsoft han assenyalat la importància d’aquesta adquisició per la mateixa Yammer, en poder comptar ara amb majors nivells d’experiència i de recursos, que faran que la solució aconsegueixi un procés d’escala massiva, el seu veritable punt feble fins al moment.

Segons l’últim estudi de l’International Data Corp, s’espera que la inversió a nivell mundial en software ESN com Yammer, que introdueix capacitats pròpies de Facebook i Twitter per al seu ús en entorns de treball, en forma de perfils, guies, fòrums, blogs, wikis, programari de generació d’idees, compartició i edició de documents, a més a més d’etiquetatge, valoració i revisió de contingut, creixi un ràtio d’al voltant del 42% fins a 2016, any en el qual aconseguirà uns 4.000 milions d’euros. Com a dada de referència podem considerar que l’any passat aquesta inversió va créixer un 40 per cent, aconseguint una xifra d’uns 700 milions d’euros. Conscients d’això, Microsoft no volia ni podia deixar passar l’oportunitat d’entrar fort a aquest mercat.

Per la nostra banda, només et recomanem que incorporis un ESN al teu entorn professional, ja que les dinàmiques pròpies de les xarxes socials han arribat a l’empresa per quedar-se.

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by