Twitter i Facebook reaccionen davant els usuaris falsos

image description

Twitter i Facebook reaccionen davant els usuaris falsos

Evan Williams, un dels fundadors de Twitter i actual membre de la junta directiva, va deixar clar el seu disgust sobre les alarmants xifres de “followers” falsos, a l’assegurar que la xarxa social ha pensat en canviar-la. Segons la seva opinió, el nombre de seguidors no hauria de ser tan determinant i considera que es necessiten noves eines per mesurar la influència real i l’abast de les publicacions dels usuaris. I tot indica que els retuits seran, probablement, la futura mètrica de l’ocellet…

Però Twitter no és l’única xarxa social que vol acabar amb el problema dels seguidors i usuaris falsos. Sembla que Facebook també s’ha posat seriosa amb el tema i està disposada a fer complir rigorosament la seva política de transparència, de manera que la companyia de Mark Zuckerberg ja hauria començat amb la seva purga per desfer-se de comptes fake i “M’Agrada” il·legítims. Segons es llegeix en blocs especialitzats, ja es poden constatar la reducció de Likes en algunes pàgines de fans populars de jocs com Texas HoldEm Poker (ha baixat 96.000) i Farmville (ha perdut 45.000) o personatges com ara la Lady Gaga (s’han reduït en 31.700) .
La xarxa social va avisar que havia de començar a fer neteja fa cosa d’un mes, com a part dels seus esforços per garantir l’autenticitat a través de la plataforma en serveis de tercers. Aquests esforços es centraran en suprimir els “M’Agrada” guanyats mitjançant malware, els comptes zombie, els usuaris enganyats i els Like comprats a granel.

Durant un temps molts usuaris han fet servir pseudònims, fotos suggerents (sobretot femenins) en els avatars, noms de personatges populars o acrònims o jocs de paraules amb els seus cognoms per burlar les restriccions de la xarxa social, però, la seva política de transparència és molt clara.
Facebook ja ha assenyalat en alguna ocasió que el nom que s’ha de fer servir a la plataforma és el que apareix a la tarja de crèdit i que pretendre ser alguna cosa o fer-se passar per algú no es permet, sota pena de ser donat de baixa sense previ avís.

Podran Facebook i Twitter depurar les seves bases?

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?