Tres milions d’iPads en 80 dies

image description

Tres milions d’iPads en 80 dies

No em sorprèn, encara que abans d’escriure un post hagiográfico sobre la joguina de Apple m’agradaria, primer de tot, esmentar en quines condicionis no hauries de comprar-te un. I aclarir que l’escric com usuari i no pas com professional.

Si vols reemplaçar al teu netbook, no compris un iPad, compra’t un altre netbook; tampoc si consideres que comprar programari original, encara que la majoria costin menys de 5 €, és quelcom poc menys que excèntric. El iPad tampoc és per a tu si et resulta imprescindible treballar amb més d’una aplicació oberta o si el teu entorn no té la connexió WiFi (o 3G) com element omniprescente i imprescindible. El iPad tampoc serveix per a aquells que necessitin imprimir-ho tot (o no s’habituïn a llegir en pantalla), així com tampoc és per a qui considerin imprescindible viure amb la discografía i la filmografía a l’abast de la mà.

S’ha criticat molt al suposadament “gadget revolucionari”, encara que crec que moltes d’aquestes crítiques van ser tan forçades com algunes de les cròniques publicades que semblaven ser veritables gacetillas de premsa de la marca de Cupertino. He llegit feroces crítiques sobre el seu preu de gent que ni es qüestiona el que costa un Vaio, un producte del que decididament no comprenc el perquè del seu altíssim preu. També es critica que no tingui càmera de fotos, quan tots els potencials usuaris de l’iPad més que segur que en tenen una en els seus mòbils, molt més còmodes a causa de la seva mida. Altre punt que s’ha qüestionat és que no tingui càmera frontal per a videoconferència, quan se sap que dintre de l’univers d’usuaris d’ordinadors el segment que utilitza aquest servei és absolutament marginal. Una altra de les crítiques que considero absurdes és la del seu escàs emmagatzematge, quan hi ha sobrades mostres que en aquesta era post-PC cada vegada més emmagatzemarem la nostra informació en el núvol (i aquesta tendència no l’ha marcat Apple, sinó Déu Google)

El iPad no és el gadget perfecte però té molts pro, com la bateria de 10 hores reals de durada, el seu pes i ergonomía, la integració amb les aplicacions Google ja esmentades i un llarg i discutible etcètera, però hi ha una cosa que té l’iPad que fins a ara no ho havia aconseguit ningú: una excel·lent i inèdita experiència d’ús, raó sense cap mena de dubtes dels tres milions d’unitats venudes fins ara.

Podria el iPad haver estat millor? Segur, però ens fem aquesta pregunta cada vegada que Compaq treu un producte al mercat?

Leave Comment