SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

tipografies disseny gràfic

Tipus de tipografies en disseny gràfic i com utilitzar-les?

Existeixen milers de tipografies dins del món del disseny gràfic, saps quines són? Conèixer els diversos tipus de tipografies en disseny gràfic t’ajudarà a fer que el teu disseny destaqui i transmeti la sensació que realment vols que doni. A continuació t’expliquem 5 categories tipogràfiques i les seves diferències.

Tipus de tipografies

Tipografia tipus Serif

Les tipografies Serif són les que no acaben de forma recta o arrodonida, sinó que tenen una espècie de peu o decoració. És una tipografia adequada per a textos llargs, ja que crea una línia imaginària a sota del text per ajuda a guiar l’ull a l’hora de llegir.  Les serif es fan servir per projectes que requereixen certa formalitat i es perceben com a tipografies tradicionals, series, respectables, institucionals o corporatives.

Alguns exemples de tipografia Serif són: Book Antigua, Courier, Garamond, Times New Roman i Palatino.

Tipografia tipus Sans Serif

Les tipografies Sans Serif són similars a les serif, però sense el peu que les caracteritza. Les sans serif són lletres de pal sec o rectes. Per tant, són perfectes per a textos curts, cartells, títols… Aporten un toc de modernitat, seguretat, neutralitat i minimalisme.

Alguns exemples de tipografia Sans Serif són: Arial, Bauhaus, Tahoma, Verdana i Helvética.

Tipografia tipus Display

Les tipografies Display són atractives i aporten personalitat. Aquestes són ideals pels dissenys en grans dimensions, ja que és difícil llegir-les en mida petita. Per tant, serà millor utilitzar-les en rètols, capçals de revistes… que són visibles des de més distància.

Alguns exemples de tipografia Display són: Esténcil, Art Nouveau, Pop Art i Grune.

Tipografia tipus Script

Les tipografies Script, sembla que estiguin escrites a mà i se solen utilitzar per a títols o firmes perquè, degut als seus traços, poden afectar la llegibilitat del text. Aquestes tipografies transmeten elegància, afecte i creativitat.

Alguns exemples de tipografia Script són: Gótica, Brush, Vivaldi i Edwardian Script.

Tipografia tipus Symbol

Les tipografies Symbol descriuen a la perfecció el concepte “una imatge val més que mil paraules”. Tal com indica el seu nom, aquestes tipografies no són lletres, sinó símbols i contenen icones, signes matemàtics, de puntuació…

Written By: Fernando Blanco

El Fernando és el soci-fundador de SisèGrau i actual Director de l’agència. La seva àmplia experiència en el sector del marketing digital, durant anys, també l’ha portat a ser formador per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online (des de l’any 2010). A més, imparteix les formacions sobre xarxes socials per a les persones inscrites al servei d’ocupació del Govern d’Andorra (contractat per la consultoria Lidera). Actualment, el Fernando és col·laborador del diari l’Altaveu, on pots llegir els seus articles d’opinió setmanals de diferents temàtiques però sempre relacionats amb el món d’Internet.

Comment: 1

Leave a Reply