SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

que es el shadowban

El shadowban: la censura encoberta de les xarxes socials

Tens la sensació que els teus continguts no arriben com abans o que aconsegueixen menys resultats a les teves publicacions, tot i que ho estàs fent “com sempre”? Probablement has caigut en el shadow ban: una eina de censura que apliquen les xarxes socials per aquells continguts que, diu la història oficial, no s’ajusten a les seves normatives o, més fàcil de creure, no s’alineen amb els interessos econòmic o ideològics de la xarxa.
En un article anterior ja vam comentar com YouTube podia tancar el teu canal si no fos rendible per l’empresa, però ara els mecanismes de control de les grans marques s’han sofisticat més encara…

Què és el shadowban?

El shadow ban o prohibició a l’ombra és un recurs algorítmic, habitual a Instagram i Twitter, pel qual les publicacions d’un determinat perfil directament no dinamitzen. Amb l’agreujant que l’usuari no és notificat!
Els motius “oficials” són diversos: utilitzar bots, seguir a molta gent en poc temps, repetir hashtags o utilitzar aquells que estan “prohibits” i que normalment serveixen per aconseguir likes… En definitiva, tota una galeria d’excuses per fer-nos entendre definitivament que les xarxes socials són un espai de pagament que se’ns deixa utilitzar.

Com fer sortir del shadowban?

Si et preguntes com sortir del shadow ban en xarxes socials, cal que ho facis bé! Com? Algunes de les opcions que et proposem des de SisèGrau són: bloquejar l’accés a aplicacions desconegudes, eliminar els tags prohibits, no publicar entre 48 i 72 hores o reportar el problema.

Com saber si t’han fet shadowban?

Vols saber si t’han fet shadow ban? Visita Triberr per Instagram i Twitter Shadowban Test per Twitter i allà trobaràs la resposta!

Consells en relació al shadowban

El secret està en entendre que l’única plataforma sobre la qual tenim un ple domini dels continguts és la nostra pròpia web. Per tant, el millor és dedicar-se a treballar constantment el posicionament SEO, deixant l’ús de les xarxes socials per fer circular la informació i generar visites a la pàgina web.

Written By: Fernando Blanco

El Fernando és el soci-fundador de SisèGrau i actual Director de l’agència. La seva àmplia experiència en el sector del marketing digital, durant anys, també l’ha portat a ser formador per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online (des de l’any 2010). A més, imparteix les formacions sobre xarxes socials per a les persones inscrites al servei d’ocupació del Govern d’Andorra (contractat per la consultoria Lidera). Actualment, el Fernando és col·laborador del diari l’Altaveu, on pots llegir els seus articles d’opinió setmanals de diferents temàtiques però sempre relacionats amb el món d’Internet.

No Comments

Leave a Reply