Serveix la web per buscar feina?

image description

Avui escric d’un tema d’absoluta actualitat, en moments en què per aconseguir un bon lloc de treball cal fer ús de totes les eines a l’abast, i molt s’ha dit erròniament l’ús d’Internet per fer moure la carrera professional.

La utilització de les xarxes socials com a eines de recerca de recurs humans ha estat un tema llargament debatut en l’últims temps. No obstant això, és difícil trobar estadístiques per realitzar una anàlisi interpretatiu sobre el tema i conèixer quines són, precisament, les tendències més rellevants d’aquests nous mitjans en el mercat laboral. En aquest sentit, llegeixo en Infobae que l’empresa argentina de RRHH Capital Humano (http://www.capitalhumano.com.ar) va portar a terme un estudi aquest 2012 entre uns 500 professionals de diferents àrees d’especialitat, tractant-se la qüestió de les xarxes socials en l’àmbit de treball, un estudi perfectament adaptable a la realitat que tenim avui en dia a Andorra.

Una de les conclusions més sorprenents de l’estudi és que la seva penetració en la recerca de feina per part dels professionals té molt camí per recórrer. El 76% dels consultats va assenyalar que els portals d’ocupació són els mitjans més utilitzats a l’hora de començar una recerca laboral, mentre que les xarxes socials van aconseguir el segon lloc, només amb un 11%. En contrapunt, el segon estudi va mostrar que el 90% de les persones utilitza les xarxes socials per buscar feina. Què vol dir això? Que les xarxes trepitgen fort, però encara molt per darrere dels portals de treball. I aquesta dada resulta curiosa perquè les empreses i les consultores de recursos humans solen fer de les plataformes socials un recurs fonamental per a les seves recerques.

Entre les xarxes més usades pels professionals, Linkedin destaca amb un 81%, mentre que Facebook només arriba al 16%. En aquest punt, és important ressaltar que tenir un perfil complet a Linkedin equival a comptar amb un CV en línia a l’abast de qualsevol empresa o consultora i que permet estar presents en la major quantitat de resultats de recerques possible.

Què passa amb Facebook? El 81% dels enquestats assegura que les empreses no haurien utilitzar per avaluar els seus candidats en els processos de recerca i selecció, però el 19% va indicar que si ho hauria de fer.

Per tant, si estàs buscant feina o una millora en la teva vida laboral, no ho dubtis: actualitza el teu perfil en línia, separa la teva activitat personal de la professional i dinamitza-la a portals específics, que segurament aconseguiràs millors resultats.

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?