Serà G+ un enemic a l’alçada de Facebook?

image description

Serà G+ un enemic a l’alçada de Facebook?

La tercera és la vençuda, o almenys això s’ha de pensar en la caserna general de Google en llançar-se novament a competir en el canviant negoci de les xarxes socials. L’empresa, que ja havia intentat fer ombra a Facebook sense èxit amb les seves aplicacions Buzz i Wave, estrena ara Google+ (o G+, i es pronuncia Google Plus), un nou projecte amb el qual pretén donar un gir de 180 graus al concepte que els usuaris tenim d’una xarxa social.

Google ha apostat aquesta vegada per ordenar els contactes/amics dels usuaris en grups, delimitant a qui es dirigeix cada publicació, una fórmula amb la qual diferenciar-se del seu etern rival. “Copiar directament a Facebook seria un suïcidi, per la qual cosa en Google han entès que havien de créixer des d’un nou nínxol, i aquest nínxol és la gent que vol connectar-se només amb un cercle específic”, declarava Josh Bernoff, analista de Forrester Research. “En aquest context, té l’oportunitat d’aconseguir un petit èxit”. Així mateix Victor Giundotra, vicepresident de Google, va explicar que “el problema dels serveis online actuals és que consideren que totes les persones a les quals coneixem són els nostres amics i la forma en què compartim la informació amb els nostres contactes no sempre pot ser la mateixa”. Per a això, la solució que proposa Google és la d’una plataforma basada en “cercles socials” en els quals tot el que es comunica s’organitza en grups (amics, família, aficions, professió, etc…), exclusivament en funció dels criteris de l’usuari, una fórmula amb la qual Google intentarà esquivar els problemes de privadesa que va tenir amb el malmès Buzz.

Google+, que ara com ara està disponible exclusivament sota invitació, inclou també característiques com Sparks, per reunir vídeos i articles sobre aficions o temes comuns, i Hangouts, per reunir als contactes en un videoxat de fins a 10 persones. A més, per descomptat que Google ofereix una versió per a mòbils amb sistema operatiu Android, i pròximament sortirà la versió per iPhone. L’edició mòbil de G+ permet carregar al perfil de l’usuari automàticament les fotos fetes des del dispositiu mòbil.

Tot i així Google no ho tindrà fàcil: Facebook té ja més de 700 milions d’usuaris a tot el món i avui capta el 13% del temps total que passa la gent a la xarxa, contra el 10% del cercador.

El dijous passat es va obrir l’accés perquè els usuaris poguessin provar-ho però, a causa del volum inesperat de demandes, Google ha tancat momentàniament el seu web per entrar en la llista d’espera.

 

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?