Resum de l’OMExpo: ja vivim l’era post socialmedia

image description

Resum de l’OMExpo: ja vivim l’era post socialmedia

No hi ha dubtes que l’era post socialmedia ha començat, o almenys això es desprèn del que va veure ahir i abans-d’ahir a l’OMExpo, una de les fires més importants de Màrqueting Online de l’actualitat (si no la més important) que va tenir lloc a Madrid, i a la qual vaig assistir-hi, entre d’altres coses convidat per PayPal per a la presentació de l’informe de Forrester sobre m-commerce.

El que molts en l’activitat ja sospitàvem ha arribat al gruix de les empreses: les xarxes socials per si mateixes no poden afegir valor a les marques, i per això no serveixen més que com a eina menor de comunicació, obtenint però una important força quan s’integra a les accions offline (optimització de CRM), a l’audiovisual (transmedia) o al correu electrònic (email marketing). La simple gestió de perfils no ha pogut demostrar un ROI que li permeti guanyar vol propi, pel que si aquestes no serveixen com a mitjà de transmissió del branded content -reservat als majors pressupostos- o del SCRM i l’atenció al client personalitzada- una mica més accessible per a pimes amb recursos humans entrenats- ja no enlluernen ningú com ho feien fins fa poc temps, quan moltes empreses presumien dels seus fans de Facebook o followers de Twitter.
La transformació ràpida de fans a clients s’ha demostrat una utopia, i avui es torna a les fonts del màrqueting de tota la vida, aprofitant si la ubiqüitat que ofereixen les plataformes socials, sobretot per mitjà dels telèfons.

Crida l’atenció que del total de conferències de la fira, unes 60, només una parlava lateralment a Facebook al seu títol. La resta van ocupar gairebé íntegrament temes de logística, integració de recursos i nous mètodes de pagament. I, per descomptat, l’avanç imparable del mobile màrqueting en cada etapa del procés comercial.

La cancamusa no ha pogut suportar la pressió de l’exigència de resultats, i tot el fum que s’ha venut fins ara comença a pesar en gurus i xarlatans dospuntzeristes. Hagués jurat que això arribaria abans.

Comments (1)

  • Ricard de la Casa

    Sembla que després d’una carrera extenuant, encara som a la sortida esperant el tret de sortida.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?