Written by Marketing

Quan és bona una marca? The Shopping Mile ho és!

Més enllà de les polèmiques… moltes basades més en sentimentalisme i temes locals que en qüestions professionals, s’ha d’analitzar quan una marca pot considerar-se bona o quan, almenys, aconsegueix els seus objectius de branding.

Una marca ha de tenir tres cares clarament definides: recordació, evocació i valors.

    1. Recordació: poder ser dita i escrita per consumidors de qualsevol lloc
    2. Evocació: tenir en la seva pròpia estructura el tema, el producte o el servei que ofereix
    3. Valors: un element que només pot guanyar-se (o perdre’s) amb el temps

A més, hi ha una quarta variable (no menys important): que els consumidors es fagin la marca seva.

Hi ha casos documentats, en què per motius lingüístics o semàntics, una marca no funciona. Posem l’exemple del Chevrolet Nova, que “No va” pel mercat hispanoparlant.
També hi ha casos en què una marca no s’ha implantat en el cervell dels consumidors i el producte simplement ha fracassat, com va ser l’intent d’extensió de la marca Bic, que va treure una línia de roba interior al mercat.

Pel que fa a The Shopping Mile, la marca que agrupa les tres zones de l’eix comercial d’Andorra, n’és una de bona perquè incorpora dos dels tres elements imprescindibles: recordació fàcil i internacional, així com menció del seu objecte dins del nom (al cap i a la fi, estem parlant d’un quilòmetre i escaig de zona de compres…).
Els valors se’ls haurà de guanyar amb el temps i esforç, creant una bona experiència de compra dins d’una millor experiència d’estada dels turistes. Per nosaltres, els que vivim a Andorra, passarà molt de temps abans de deixar d’anomenar als carrers “Vivand” o “Meritxell”.

Que el nom podria haver estat en català? Segurament sí… Ara bé, penseu per un moment si per a una persona d’Israel, Alemanya o Rússia és més recordable una zona de compres que es diu The Shopping Mile, que una que es diu “Meritxell i Carlemany”.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.