Portabilitat i empresa: els grans problemes de Microsoft

image description

Portabilitat i empresa: els grans problemes de Microsoft

Les dades ni sorprenen ni presenten cap dubte respecte al desastre llargament anunciat de Microsoft: segons un nou estudi de Forrester Research, realitzat durant l’últim quadrimestre de 2011, el 47% d’empleats que utilitzen un tablet a la seva feina utilitza un iPad, mentre un 25% opta per un Android i només un 15% algun dels escassos models que actualment porta un sistema operatiu Windows i, el que és pitjor per a l’empresa d’Steve Balmer, el 67% reconeix que són ells, i no l’empresa , els que han escollit el tablet que utilitzen per treballar.

Aquestes categòriques dades expliquen molts dels anuncis que hem vist en els últims mesos i els que veurem després de l’estiu, dels quals l’exemple més recent és Office 2013, presentat aquesta setmana. Microsoft sap que, si segueix així les coses, a mesura que les tablets i híbrids substitueixin els portàtils en el treball, el seu regnat històric amb Windows a l’empresa podria desaparèixer. Per a això ha preparat un atac en tres fronts: el dispositiu Surface, el sistema operatiu Windows 8 i la suite Office 2013; tres solucions a aplicar a cadascuna de les pantalles, és a dir ordinador, mòbil i tauleta.
Office és potser la seva carta més potent: només per tenir Office 2013, que ara serà tàctil, moltes empreses podrien decidir-se per tablets amb Windows 8, que ja té com a data oficial de llançament el proper 26 d’octubre. La gran incògnita és què faran a Redmond amb l’esperada aplicació d’Office per l’iPad. La lògica diu que probablement quedi en suspens o que només surti al mercat una versió Light de manera testimonial, per no quedar totalment fora dels dispositius de la pometa.

D’altra banda, la resposta de Google a iPad és el Nexus 7, que de moment ha tingut una bona rebuda.

Però Apple es guarda un altre as a la màniga que tots donen ja per fet: el llançament d’un iPad ‘mini’ de 8 polzades, més barat i lleuger, amb aplicacions específiques pensades per al món de l’empresa i l’educació.

Vista la situació es fa difícil pensar que Microsoft no hagi de ser capaç de revertir la situació, però fent una mirada als seus resultats del seu primer exercici fiscal amb pèrdues des que va sortir a borsa, podem pensar que tot és possible.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?