Pinterest: el nou èxit o la pròxima bombolla?

image description

Pinterest: el nou èxit o la pròxima bombolla?

La seva fórmula és simple: punxar coses en el suro. I sembla que punxar coses en el suro és una cosa molt interessant, ja que Pinterest ha atret a més de 4 milions d’usuaris que avui ja formen part de la xarxa social.

I quina és la diferència amb les altres xarxes socials més conegudes? Que es pot seguir i ser seguit, però la vida personal poc ha de fer aquí: a la nova xarxa (per ara d’accés per invitació) es comparteixen gustos visuals, basats en les imatges que pugen els usuaris d’altres webs o per mitjà de les càmeres dels mòbils i que acomoden en taulers de suro virtuals. Això demostra que encara que no fa res que no es pogués fer abans amb Facebook, Google + o Twitter, encara hi ha més maneres de reportar i compartir material de tot tipus, amb la novetat que això es realitza en un espai virtual que no busca un ús posterior per aquest material, com en una biografia o el timeline del nou Facebook. Passatemps pur i dur.

Però aquest passatemps s’ha convertit per a molts en una activitat que fa que romanguin hores navegant entre els seus taulers. Segons TechCrunch, un web de referència en el món online, el 59% dels usuaris són dones joves d’entre 25 i 44 anys, professionals de les arts i la moda, que utilitzen els taulers com a inspiració. Justament una de les crítiques que el lloc ha rebut és que es tracta d’una xarxa social enfocada a dones, ja que el propi lloc sembla promoure continguts que solen associar-se a un públic femení (Pinterest es defineix com “un lloc que et permet organitzar i compartir totes les belles coses que trobes a la web. La gent usa els seus taulers per planificar les seves noces, decorar les seves cases i organitzar les seves receptes favorites”…)

Pinterest ha entrat amb peu ferm: la revista Time la va triar com un dels 50 millors llocs de 2011 i es troba en el lloc 28 del rànquing Alexa per als EUA. No té publicitat, però ha recaptat prop de US $ 50 milions i el seu ritme de creixement és del 50% al mes. Per tot això no és casualitat que es rumoregi que Google està pensant en fer una oferta de compra, la qual podria ser la seva primera operació important el 2012.

Èxit assegurat o futura bombolla? Des dels 90 més de 200 xarxes socials van aparèixer a Internet: algunes com Facebook o Twitter van demostrar que són capaços d’atreure a centenars de milions d’usuaris, però d’altres que al principi van ser un èxit, com Bebo o Gowalla, van acabar desapareixent o sent adquirides .

Els que venim del món de màrqueting coneixem les 22 lleis immutables d’Al Ries, i el marketing online no pot mantenir-se aliè al fet que en la ment del consumidor només hi ha lloc per dues marques per segment, i tampoc poden desenvolupar-s’hi noves categories de producte eternament.

Per ara només ens queda punxar coses en el suro… Si voleu invitacions, busqueu-me com @retroferran a Twitter i envieu-me un DM.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?