Per a què tenir fans a Facebook?

image description

Per a què tenir fans a Facebook?

Després d’haver coronat el seu video “Bad Romance” com el més vist de la història de YouTube, Lady Gaga ha fet marca ara a Facebook: amb 11,2 milions de fans és la persona viva més popular en la gegant xarxa social, superant així al president dels Estats Units, Barack Obama, que conta amb 10,1 milions de fans.

La primera persona que va superar la barrera dels 10 milions de fans ho va fer post-mortem, i va ser el Michael Jackson a meitat de l’any passat, i qui ja va pels 15 milions. El nombre d’amics en Facebook es considera una divisa de caràcter virtual, encara que d’importància cada vegada major en el món de l’economia real. Per què? Per a que serveix tenir fans en les nostres pàgines si ni tan sols podem arribar a ells directament, sinó a traves de les deficients actualitzacions?

La recordació i la notorietat, així com la intenció de compra s’incrementen quan els usuaris veuen en el seu timeline anuncis d’una marca, i fins i tot és major quan veuen que els seus amics s’han fet fans d’aquesta marca. Aquesta és una de les més importants conclusions del primer estudi que ha realitzat Nielsen en col·laboració amb aquesta xarxa social en la qual han participat 800.000 membres i 14 marques de diferents categories (l’informe es pot sol·licitar de forma gratuïta aquí).

Les publicacions-anuncis en la pàgina d’inici de Facebook incrementen una mitjana d’un 10% la recordació, un 4% la notorietat de marca i un 2% la intenció de compra entre usuaris que van veure els anuncis en comparació d’un grup de similars característiques però que no els van veure. Però l’increment en la recordació creix un 16% quan els usuaris veien que els seus amics s’havien fet fans de la marca i un 30% si la mateixa apareixia esmentada en les notícies del mur de l’usuaris pels comentaris dels seus amics fans. La notorietat i la intenció de compra també es disparaven en els mateixos casos.

Segons Nielsen al voltant de 18 milions d’usuaris de Facebook van veure els anuncis estudiats per a aquest treball, dels quals només 130.000, un 1%, van clicar en ells. Però a prop de 40.000, és a dir, un 4%, es van convertir en fans de les marques gràcies a que els seus amics ho eren pel que, segons un dels responsables de l’estudi, els resultats indiquen l’important que és per a les empreses tenir fans si volen que la seva publicitat en Facebook sigui efectiva.

No és imporante dedicar més temps, llavors, a conversar amb cadascun dels nostres fans?

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?