Mai hi haurà un botó de “No m’agrada”

image description

Mai hi haurà un botó de “No m’agrada”

Cada tant apareix i desapareix, i torna a aparèixer com si fos un fantasma…

El botó “No m’agrada” és una de la principals exigències de gran part dels usuaris de Facebook i el mes passat, com en tantes altres oportunitats, es va viralitzar una falsa promesa d’aquesta funció que conduïa, òbviament, a enllaços nocius que, com a mínim, es quedaven amb les dades dels incautos que hi clicaven.

Encara que usuaris de tot el món reclamin la incorporació del famós botó del disgust no sembla que l’empresa blava estigui per la labor, ja que han manifestat més d’una vegada que aquesta característica no està entre les seves prioritats: “No hi ha un botó oficial de “No m’agrada” ofert per Facebook i no sembla que vagi a haver-ho”, va escriure en el seu blog Graham Cluley, de l’empresa de seguretat Sophos. La raó? Facebook forma part de l’ADN de la personalitat nord-americana d’avui i els nord-americans són gent sociològicament positiva, per la qual cosa oficialment Facebook es considera una xarxa positiva. De fet, canviant l’angle de visió, es podria dir que tot allò en què no cliquem “M’agrada” ens resulta intranscendent, una forma subtil i passiva de censurar allò que no ens “entusiasma” en particular.

No obstant això hi ha un altre motiu de fons en el qual coincidim tots els qui treballem en màrqueting digital per no implementar el botó del “No m’agrada”: les empreses i la publicitat. Facebook no pot deixar en mans dels seus 700 milions d’usuaris una eina amb la qual es pot atacar explícitament als seus anunciants, sabent que la xarxa social ja acapara prop del 20% de la publicitat d’internet. Facebook és una de les majors plataformes de bàners online, per la qual cosa un botó de Dislike, malament utilitzat o en mans de consumidors frustrats o emprenyats, posaria a Facebook i els seus anunciants en situacions molt escabroses.

No volgués acabar sense advertir als usuaris que llegeixin aquest article que no creieu mai en cap de les promeses que es viralitzen sobre funcions que Facebook no té en les seves condicions generals i fins i tot les prohibeix, com el botó “No m’agrada”, el saber qui ha visitat el teu perfil i un llarg etcètera que es renova cada temporada. Acabareu segurament en un lloc d’spamming, quan no deixeu involuntàriament alguna dada sensible, com el contacte amb els vostres amics. El dia que Facebook faci realitat algun d’aquests canvis, no dubteu que es publicarà oficialment online i offline, i que estarà ben a la vista.

 

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?