LinkedIn també ha sortit de compres

image description

LinkedIn també ha sortit de compres

LinkedIn ha decidit seguir els passos de Facebook, que s’ha fet amb Instagram fa un parell de setmanes, i realitzar una compra tan mediàtica com millionaria que li asseguri el lideratge de les xarxes socials professionals a Internet, de manera que sorprenentment ha adquirit SlideShare, la coneguda plataforma de presentacions online. Segons s’ha publicat al bloc oficial de LinkedIn, la companyia ha treballat conjuntament amb Slideshare aquests últims anys per millorar l’experiència dels usuaris i ajudar els professionals a ser més eficaços i productius.

Amb aquesta adquisició, els usuaris de LinkedIn podrem buscar no només a les persones a través dels seus perfils, sinó que també indentificar a les mateixes a través dels continguts. Amb això s’augmentaran les ofertes i ajudaran els professionals de tot el món a trobar cada vegada un major nombre d’informació dins de la pròpia plataforma, segons comentava Deep Nishar, vicepresident de LinkedIn.

Després del tancament de la jornada borsària de dijous passat, LinkedIn va facilitar el valor de l’operació a través d’un comunicat de premsa: el moviment li ha costat a aquesta xarxa professional 90 milions d’euros, mitjançant un pagament fet en una combinació de diners en efectiu -aproximadament el 45%- i accions. Fins a acabar de tancar temes legals i corporatius, l’adquisició s’espera que finalitzi durant el segon trimestre del 2012. Les accions de LinkedIn, que cotitzen al NYSE, es van disparar divendres passat amb una pujada del 7,21% havent arribat a més del 10% abans de l’obertura, tancant la jornada a 117,30 U$S.

Per la seva banda Slideshare també ha realitzat un comunicat on ha assegurat que seguiran realitzant el seu servei amb total normalitat, on es podran pujar, compartir i trobar les presentacions professionals com sempre. Aquesta plataforma va ser oberta al 2007 i des de llavors han pujat a ella milions de presentacions i continguts, entre elles totes les formacions que jo mateix dicto a la Cambra de Comerç o la Universitat d’Andorra, les que hi son per a lliure distribució.

També SlideShare ha anunciat que ha desenvolupat noves funcions i ha millorat el lloc, pel que en poc temps s’hi podran veure aquestes noves millores integrades a la plataforma.

No hi ha dubtes, doncs, que comencen a haver-hi dos perfils clarament diferenciats a les xarxes socials: la personal, liderada per Facebook, i la professional, a la qual Linkedin-SlideShare han posat una barrera d’entrada important a nous competidors.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?