LGBT i TIC: quan Facebook i Apple s’hi mullen

image description

LGBT i TIC: quan Facebook i Apple s’hi mullen

Aquest cap de setmana va ser el del “Orgull Gai” i què millor que comentar dos fets notoris i recents en les TIC, que afecten justament a aquest col·lectiu.

Des d’ara Facebook ofereix la nova opció de dues noves icones per a parelles del mateix sexe, per tal de representar la seva condició de casades. La xarxa de Zuckerberg pretén recolzar així la igualtat de drets de les persones gais i lesbianes a través de la inclusió dels estats “en unió civil” i “en unió lliure” en un aparador tan important com la que representen els seus gairebé mil milions de usuaris. Així, doncs, aquells que així ho prefereixin podran usar la representació de dos petits homes blaus en vestits de gala o la de dues dones amb vestits de festa, juntament amb la data en què es van casar, dada que serà visible a la timeline de cada persona.

La novetat és que fins aquest cap de setmana a Facebook únicament s’acceptava la icona d’una dona i un home. Segons es comenta als mitjans, aquesta iniciativa va ser producte del cofundador de la xarxa social Chris Hughes, qui va contreure matrimoni diversos dies enrere amb la seva parella, Sean Eldridge.

Facebook, des de la seva fundació, ha participat en diverses manifestacions a favor de la igualtat de drets del col·lectiu LGBT, l’última d’elles l’aprovació el febrer passat d’“unió lliure” com un dels estats civils que cada usuari dels EE.UU podia triar.

D’altra banda, Apple va realitzar recentment l’anunci d’una mesura semblant, revelant que al seu pròxim sistema operatiu mòbil s’inclourà a un parell de persones del mateix sexe que representa dos homes i dues dones, cada un de la mà.

Tampoc en el cas d’Apple és la primera reivindicació dels drets dels homosexuals en les seves plataformes: el 2010 ja hi va haver polèmica quan la companyia va retirar d’iTunes Store una app finançada per la associació extremista religiosa NOM que patrocinava l’oposició a la legalització del matrimoni homosexual en els EUA, el que li va generar al seu llavors CEO, Steve Jobs, no poques crítiques de l’anomenada moral majority. Cal assenyalar que l’actual CEO de la companyia de la poma, Tim Cook, és obertament homosexual.

Recordem que en 11 països del món, 10 estats americans i 2 mexicans la unió legal entre parelles del mateix sexe està reconeguda per l’autoritat civil. En tant, la unió lliure és considerada una unió prolongada entre dues persones que viuen juntes, sense reconeixement religiós, figura que en el pla legal és el concubinat o la unió civil. No hi ha dubtes, doncs, que Internet també serà un fort aliat en aquesta reivindicació llibertària, i que la legislació arribarà tard, com sempre.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?