L’esgotament de Facebook

image description

Gairebé al mateix temps de tocar els mil milions de comptes, tota una fita a internet, Facebook començaria a donar senyals d’haver tocat sostre, donant mostres d’esgotament per l’atomització generada per una quantitat important de plataformes socials que utilitzen les imatges com leiv- motiv. Segons un informe de ComScore d’octubre, l’estancament de Facebook a Espanya (un dels països on la xarxa té major penetració) com a Andorra ja és un fet: des del juny el seu nombre d’usuaris únics s’ha detingut, perdent un 0,1 % respecte al mes anterior i quedant en poc més de 16 milions i mig. Assumint que a l’estiu la baixa d’activitat és un fet habitual, el problema és que en cinc mesos ha perdut gairebé 1,5 milions de comptes.

Facebook ha introduït modificacions des que va sortir a borsa al maig, però les contínues caigudes borsàries l’han obligat a canviar la seva estratègia fins al punt de donar males senyals al mercat i als seus propis usuaris. Molts analistes acusen la companyia de buscar ingressos a qualsevol preu, fins i tot provocant que la presència d’insercions publicitàries s’hagi multiplicat fins a reduir la visibilitat de les pàgines de fans que no hi inverteixin, cosa que qui administrem pàgines d’empresa fa temps detectem.

Seguint amb l’informe, al juliol el trànsit de Facebook va caure a Espanya un 0,3% i l’agost, un 2,4%, a causa segurament al període de vacances. Al setembre el nombre d’usuaris va tornar a pujar un 1,1%, no recuperant els nivells anteriors a l’estiu. L’estancament s’ha confirmat l’octubre amb aquesta lleu pèrdua d’usuaris del 0,1%. Aquí, a Andorra, res no canvia: Twitter està creixent exponencialment al seu ús i Facebook no destaca, sobretot al pla d’empresa.

L’escenari de Facebook per als pròxims anys podria ser molt dolent, i l’única possibilitat que tindria Mack Zuckerberg d’invertir aquesta tendència passaria per millorar la seva presència en l’àmbit de la mobilitat. Mentre Facebook no aconsegueixi rendibilitzar la seva presència als smartphones, el sorgiment d’altres xarxes socials amenacen el seu lideratge, de les que Pinterest s’ha convertit en la que més ràpid ha crescut. Comparant amb altres plataformes socials, els estudis de ComScore diuen que Twitter creix a un ritme de 58% i LinkedIn, un 67%. I no només això, també que Facebook comença a mostrar esgotament en el temps de permanència, mètrica en què Pinterest encapçala la llista: els seus 30 milions d’usuaris a tot el món passen més temps allà, fins a 14 minuts de mitjana al dia.

Fonts: http://www.abc.es i http://www.comscoredatamine.com/top-20-spain/

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by