Les alternatives a Google Reader

image description

Ha impactat la notícia del tancament de Google Reader el mes de juliol. De poc ens anem adonant que la gran G no deixa de ser una empresa amb objectius i finalitats comercials, la qual determina dràstica i legítimament sobre el destí de cada una d’aquestes aplicacions que tan alegrement ens donava de forma gratuïta des de fa relativament pocs temps.

No adhereixo a les manifestacions de protesta que es van publicant dia si i dia també ja que crec que, mentre no hi hagi un compromís contractual, ni Google ni cap empresa està obligada a proveir-un servei gratuït de per vida, de manera que prefereixo quedar-me en les alternatives.

Així com el més important d’un mòbil no és el telèfon sinó el contingut, el més important per als qui som / hem estat usuaris de Google Reader és salvaguardar en un espai propi les fonts en format xlm o similar. Després d’haver estudiat alternatives, moltes que ja utilitzava i sobre les quals l’Enrique Dans va escriure la setmana passada, ara mateix jo estic utilitzant Feedly, per prestacions i per desenvolupament gràfic, tot i que tinc la sospita que en qualsevol moment sortirà una alternativa de reader al univers Evernote, servei que utilitzo cada dia més.

Com bé diu en Jose Luis Orihuela, estem construint les nostres identitats i la nostra cultura digital sobre plataformes molt fràgils, pel que és més important que mai recuperar l’esperit offline per gaudir de forma segura la dinàmica del món online, i la caiguda de Google Reader no és més que una mostra.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?