La sortida a borsa de Facebook ja te data

image description

La sortida a borsa de Facebook ja te data

LinkedIn va ser la primera xarxa social que va decidir sortir a borsa i, si parlem de resultats, la jugada li va sortir prou bé perquè amb un valor inicial de 45 dòlars per acció aquestes van augmentar un 109% i van arribar als 94 dòlars (col.locant a la companyia en un valor de 8.900 milions de dòlars). Després del èxit de LinkedIn, les mirades es van tornar cap a Facebook i al Mark Zuckerberg, ja que es portava temps rumorejant-se que s’estudiava una operació similar que es faria efectiva cap al 2012. Segons sembla, la sortida a borsa de Facebook té ja una data i aquesta seria el proper 17 de maig.

La sortida a borsa no és un procés immediat i requereix l’aprovació dels organismes reguladors dels Estats Units cosa que, precisament, condicionaria el compliment d’aquesta data de llançament. Si tot surt bé, el 17 de maig seria el dia F en què les accions de Facebook cotitzarien al NASDAQ, el mercat de valors tecnològics nord-americà i si la cosa es retarda, la companyia es donaria una setmana de marge per sortir a cotització com molt la setmana següent, el 24 de maig.

I què podem esperar? Crec que està bastant clar que l’entrada de Facebook en la borsa no passarà desapercebuda i, segurament, marcarà una fita històrica. Si l’augment del 109% que va arribar LinkedIn ha estat impressionant, és d’esperar que en el cas de Facebook es pugui donar una situació similar o major. La compra de la xarxa social de fotografia Instagram, per exemple, ha situat Facebook en una posició privilegiada a la que compta amb uns actius molt importants que situen el valor de la companyia al voltant dels 100.000 milions de dòlars. Recordem que Instagram ha explotat en popularitat des que Apple la va honrar anomenant-la com la seva Aplicació de l’Any 2011. Compta amb més de 30 milions d’usuaris i recentment va llançar la seva versió per al sistema operatiu Android.

Es comenta que el preu de sortida de les accions estarà al voltant dels 40 dòlars i podrien llançar-se al mercat l’equivalent a 2.500 milions en accions que podrien pujar bastant i fins i tot impulsar el valor de la companyia en 10.000 milions addicionals. De tota manera, encara que el panorama sigui força positiu, hi ha alguns factors de risc en l’operació que podrien fer desconfiar als possibles inversors com ara el tractament de la privacitat dels usuaris de la plataforma que podrien espantar algun potencial inversor.

Si estas interessat en comprar accions, contacta aviat al teu banc.

Leave Comment