La importància del contingut

image description

La importància del contingut

Les dades no deixen dubtes: el Social Media Examiner revela, en un estudi recent, que més del 70% de les empreses que mantenen una presència activa en les xarxes socials afirmen que la generació d’informació i continguts a través d’aquests canals els ha ajudat a augmentar vendes, el que demostra la importància de les estratègies de Social Media Màrqueting (SMM) per als objectius comercials de les marques. Així mateix hi ha treballs concloents que posen en relleu que les estratègies basades en màrqueting de continguts són prioritàries entre la majoria de les empreses. El contingut és el principal combustible per generar engagement amb els fans i seguidors de les marques en les xarxes socials, augmentant així el nombre de converses entorn de les empreses i els seus productes.

No obstant això, l’objectiu de generar contingut ha d’atendre a pautes i necessitats reals, i sobretot, ser rellevant i interessant per al target al qual està dirigit. Si les empreses pretenen captar l’interès dels usuaris que comparteixen informació en temps real això s’ha de fer sota premisses fonamentals, sense deixar-se portar per l’abús de pràctiques ineficaces que acabin classificant la nostra informació i les nostres accions com a spam social.

No hem d’oblidar que la distribució i promoció de continguts a través de la web social ajuden a impulsar les converses sobre les marques, i que la majoria de les empreses afirmen que ha estat clau per augmentar la seva visibilitat i guanyar major notorietat. Aquest és el per què de que la generació de continguts rebi ia la major part de la inversió destinada a les estratègies en social media per empreses de tots els sectors. A més, ara més que mai, els indicadors socials són especialment rellevants per a l’optimització i millora dels resultats en els motors de cerca (SEO), i una eficient oportunitat per dirigir trànsit de qualitat als llocs web de les pròpies empreses.

De forma general, i tornant a l’estudi de SME, el 62% de les empreses realment estan apostant per una estratègia de social media on el contingut de qualitat adquireix protagonisme, i assenyalen que han notat una millora en el posicionament en relació a les principals paraules claus en els resultats dels cercadors. Però també és important destacar que, gràcies a les estratègies de social media, és possible involucrar i augmentar la fidelitat dels usuaris, fans, clients i consumidors cap a les pròpies empreses i marques, augmentant la influència sobre les seves decisions de compra.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?