Ja tinc correu Facebook

image description

Molt millor del que pensava, estic sincerament encantat amb el servei d’e-Facebook que acabo de rebre. Crec no exagerar si dic que és la fi del correu electrònic tal com ho enteníem, almenys per a ús no corporatiu.

És impressionant la seva versatilitat. Estic provant-ho en totes les variants possibles i ja he enviat i rebut fitxers fotogràfics i no fotogràfics, de Mac i de PC (.pages i Excel, així com pdf). No importa el format, Facebook (com a receptor) obre els programes com ho fa el Outlook o el Mail.

A més, els correus que arriben a Facebook poden classificar-se com a “converses”, i els remitents d’aquests correus poden classificar-se en “Amics” o “Altres”, de la mateixa forma que es fa amb els seus usuaris. Una observació: “Altres” engrosseix la llista de les antigues actualitzacions, que les empreses no sabíem ni perquè servien; probablement sigui hora de començar a netejar la vella bústia i donar-li algun ús.

Ràpid, força ràpid (entre dos i sis minuts per a enviament i recepció cap als dos costats, amb i sense adjunts) ha fet carn el pitjor malson de Microsoft i probablement de Gmail: no és necessari sortir de Facebook per llegir correu; la xarxa social s’ha convertit en un ecosistema on es pot viure-hi. Si es parlava que la permanència dins de Facebook estava al voltant de 3 hores i mitja, a quant grimparà ara que no farà falta ni tan sols fer Alt+Tab?

Una trista excepció: té un servei de SMS que acceleraria increïblement l’arribada dels correus… però a Andorra no funciona.

És increible com els uns i els altres es van millorant dia a dia, i fins a un sector considerat madur com el correu electrònic, al Gmail que fins a ahir ens semblava insuperable li ha sortit una bèstia negra.

Seguiré investigant l’i-Facebook, ja que estic convençut que aquí hi ha encara molta tela que tallar, i és solament el principi…

A propòsit: podeu trobar-me en fernandoblanco@facebook.com

 

Comments (1)

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?