Written by Marketing, Social Media

Què són les Instagram Guides i com utilitzar-les?

Instagram Guides

Instagram Guides és una de les noves eines que Instagram va impulsar durant el període de confinament per Coronavirus. En aquell moment, era una funció que només estava disponible per un cert nombre de creadors (enfocats a fomentar la salut i benestar de les persones). Ara, però, les Guies d’Instagram ja estan disponibles per a tothom!

Què són les Instagram Guides?

Les Instagram Guides són una nova manera de crear i consumir continguts, agrupant diverses publicacions segons una temàtica concreta.
Així que les Guies suposen una nova oportunitat per atraure l’interès.
Les Instagram Guides poden ser de tres tipus: 

  • Llocs: per recomanar ubicacions de tot el món
  • Productes: per recomanar els teus productes preferits, publicats dins d’Instagram
  • Publicacions: per recomanar publicacions que has creat i publicat al teu perfil o guardat d’altres usuaris

Com crear una Guia a Instagram?

Per crear Instagram Guides hauràs de seguir aquests passos:

  1. Prémer sobre la icona +, que es troba a la part superior del teu perfil i seleccionar “Guia” dins de les opcions que es despleguen.
  2. Escollir el tipus de Guia que vols crear: llocs, productes o publicacions.
  3. Afegir un títol i imatge de portada
  4. Un cop creada la guia, després de seleccionar el contingut que t’interessi i d’escriure els textos que acompanyin les imatges, la valides i publiques al teu perfil.
    Si no estàs convençut amb l’ordre de cadascuna de les publicacions que has inclòs en una Guia, sempre les pots reordenar. L’únic que has de fer és: entrar a la guia que vols modificar, prémer el símbol dels tres punts a la part superior dreta i “editar guia”. Després prem sobre algun dels tres punts que surt al costat de cada publicació dins de la Guia i selecciona “reordenar publicacions”. Aleshores les podràs moure i posar-les en l’ordre que vulguis.
  5. Si vols, la pots compartir amb els teus contactes o als teus stories prement el símbol d’enviar missatge (avió de paper), que veuràs a la part dreta superior dins de cadascuna de les guies.

Per a què serveixen les Guides d’Instagram?

Per a què serveix la Guia de llocs

La guia de “Llocs” et permet seleccionar fotos i vídeos, que en haver estat publicats, han estat marcats com pertanyents a una mateixa ubicació. 

Per exemple: imaginem que des de SisèGrau volem fer una guia amb imatges del despatx perquè els usuaris d’Instagram i seguidors puguin veure com és l’espai on treballem i com ha anat evolucionant al llarg del temps. Per poder-ho fer, abans hauríem hagut de publicar al nostre mur d’Instagram imatges del despatx, afegint-los la ubicació de SisèGrau. En cas que altres usuaris d’Instagram haguessin fet publicacions del despatx, utilitzant la mateixa ubicació, també les podríem seleccionar per afegir a la nostra guia. Per tant, en fer una Guia de llocs podem seleccionar les millors imatges publicades a tot Instagram segons la ubicació que se’ls ha associat.

Per a què serveix la Guia de productes

La guia de “Productes” et permet seleccionar publicacions de productes que hagin estat publicats com a “shop” a qualsevol perfil d’Instagram. Una eina ideal per recomanar productes que t’agraden, per exemple.

En aquest cas, en un primer moment podràs seleccionar els productes d’una llista de comptes que segueixes i que tenen productes al seu perfil. A més, podràs utilitzar el buscador per trobar altres comptes que no segueixes i que també tenen Instagram Shops implementat. Només hauràs de seleccionar el perfil sobre el qual vols seleccionar productes. Una altra opció que et permet aquesta Guia és la de seleccionar productes que has guardat com a “desitjats”.

Per a què serveix la Guia de publicacions

La guia de “Publicacions” et permet seleccionar posts publicats en el teu mur, així com aquells que hagis guardat perquè t’han semblat interessants. Per tant, et pot servir per recomanar informació associada a quelcom que t’interessi. 
El funcionament és molt senzill. Només cal que seleccionis les imatges que vulguis incloure dins de la teva Guia, siguin pròpies com guardades prèviament d’altres perfils d’Instagram.

Com es poden utilitzar les Instagram Guides?

Ara que ja saps com crear Instagram Guides, et donem algunes idees per fer-les servir.

Com es pot utilitzar la Guia de llocs

La guia de “Llocs” és ideal per empreses com ara: agències de viatge, oficines de turisme, museus, restaurants…

Diguem que, per exemple, som una agència de viatges. En aquest cas, podríem crear diverses Guies, com ara: de llocs per visitar per zones, de monuments o escultures que es poden trobar pel carrer, de zones de shopping… En cada Guia, es podrien incloure diferents imatges de la parròquia, fetes per usuaris d’Instagram i publicades als seus perfils, dividides per categories o amb una petita explicació de cada indret.

Per exemple, si féssim una Instagram Guides del Barri Antic, podríem buscar imatges que tinguin com a localització una Església important i, entre totes elles, seleccionaríem les que més ens agraden per afegir a la nostra Guide. En aquest cas, podríem crear una galeria d’imatges de cada lloc (amb un màxim de 5 fotos o vídeos). 
Després podríem buscar imatges que estiguin marcades amb la ubicació d’un altre indret de la zona i seleccionar-ne 5 més perquè sortissin a sota de les que ja hauríem inclòs de l’Església (i que serien la següent recomanació que faria l’agència de viatges).
D’aquesta manera, aniríem repetint el procés amb tots els espais que interessaria destacar dins de la Guia de llocs fins acabar-la.

Aquesta Instagram Guides, doncs, podria servir a l’agència de viatges perquè els turistes la poguessin consultar i assabentar-se d’algunes curiositats de la zona, tot descobrint indrets interessants per visitar.

Com es pot utilitzar la Guia de productes

La guia de “Productes”, ara mateix, es podria veure una mica limitada per a les empreses d’Andorra, ja que de moment Instagram no permet crear Shops al país. No obstant això, pot ser interessant com a eina per a influencers, que podrien utilitzar per recomanar productes de les marques amb què treballen. 

D’altra banda, si tens una botiga de roba a Andorra i vens peces de marques que sí que tenen botiga a Instagram, podries arriscar-te a utilitzar els seus productes publicats per fer la teva Guia. No obstant això, si el teu producte no té un preu competitiu respecte al que ofereix la marca, podries perdre la venda! El que volem dir és que si, per exemple, vens peces de roba Levi’s a un preu competitiu, podries utilitzar una Guia per publicar-hi productes que tinguis tu a la venda (explicant al text per què és interessant comprar-te a tu i no al perfil Instagram que has etiquetat).

En l’àmbit personal, pot ser una eina útil per crear les teves “wishlists”. És a dir, Instagram Guides amb productes que veus a Instagram, que t’agradaria que et regalessin. Les podries enviar als teus amics i familiars perquè sàpiguen què vols i on ho poden comprar. 

Com es pot utilitzar la Guia de publicacions

La guia de “Publicacions” pot ser útil per a qualsevol tipus d’empresa, ja que permet agrupar posts que hagis fet per categories: serveis, formacions, clients, esdeveniments… Altres funcions que pots donar a aquestes Instagram Guides poden ser: educar, recomanar, oferir recursos…

Imaginem que tenim un perfil professional d’Instagram dedicat a la psicologia, com a professionals en el sector: es podria utilitzar aquesta eina per fer Guies de diverses temàtiques relacionades amb la salut mental. Inclús, incloure a la Guia posts d’altres perfils, que tractin sobre el tema i que incloguin informació addicional (a més de la que has publicat tu). Com? Doncs prèviament guardant el post que t’interessa incloure a la teva Guia.

En vols un altre exemple? Imagina que tens una acadèmia d’idiomes o que et dediques a algun altre sector relacionat amb la formació. Podries crear Instagram Guides que agrupin publicacions relacionades amb programes formatius, consells per aprendre…

Exemples de Guies a Instagram

Algunes empreses ja han començat a implementar Instagram Guides en els seus perfils professionals dins de les seves estratègies de Marketing. Te n’expliquem algunes, que també et poden donar idees!

Exemple 1: SisèGrau

Com no podia ser d’altra manera, com a professionals en marketing a Andorra, no podíem deixar passar l’oportunitat d’utilitzar aquesta nova eina d’Instagram!
Al perfil Instagram de SisèGrau tenim algunes Instagram Guides creades, que agrupen publicacions per temàtiques i que hem fet anteriorment al nostre mur. Entre les nostres guies, en tenim de dedicades als serveis que oferim, resums dels nostres posts al blog sobre marketing online, formacions que hem fet…

Exemple 2: IMF Business School

IMF Business School ofereix formacions online, semipresencials i presencials.
La seva primera Guia d’Instagram agrupa algunes publicacions sobre opinions dels seus estudiants, com a testimoni i qualitat de les formacions. Amb aquesta guia no cal sortir d’Instagram i visitar la seva pàgina web per descobrir, d’una forma ràpida, quins són els cursos que ofereix el centre de formació. A més, dóna una perspectiva més humana de l’empresa sense que els visitants abandonin el perfil.

Exemple 3: Mr. Wonderful

Mr. Wonderful és una empresa que es dedica a la venda de productes amb un toc de positivisme.
En aquest cas, les seves Guies estan dividides per categories de productes com ara: d’estar per casa, agendes, tasses per regalar… Així que majoritàriament utilitzen les Guies del tipus Productes. 

Exemple 4: Prada

La prestigiosa marca de moda Prada té una Guia on dóna idees de regal, mitjançant productes que ja té implementats a Instagram.

Exemple 5: Wine Style Travel

Wine Style Travel és un perfil dedicat als viatges, vi i gastronomia.
Utilitza Guies categoritzades per temàtiques com ara: vins negres per compartir, maridatges infalibles, vins rosats per somiar, receptes de cuina fàcils, vins blancs per sorprendre… 

Esperem que amb aquest resum sobre què són les Instagram Guides i com utilitzar-les per al teu negoci, t’haguem donat moltes idees per començar-les a utilitzar.
Pensa que les Guies d’Instagram representen una nova forma de comunicar-se amb l’audiència, així com una nova manera de consumir contingut a Instagram. Això vol dir que és una oportunitat per ser visible a Internet!
Perquè… siguem clars: el fet de poder agrupar publicacions amb temàtiques similars és perfecte per facilitar la recerca de continguts a l’usuari. 
A més, no podem oblidar que el contingut de les Instagram Guides es pot compartir mitjançant un missatge privat o en format Stories i això vol dir que, ben gestionades, les Guies poden tenir un gran abast!

Més sobre Instagram

Si, a més de Instagram Guides, t’interessa descobrir més novetats i funcions interessants sobre aquesta xarxa social, et recomanem que facis una mirada a altres posts al blog sobre Instagram:

(Visited 59 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.