SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

Instagram fa 10 anys

Instagram fa 10 anys!

El 6 d’octubre celebrem l’aniversari d’Instagram, una xarxa social que no ha parat de créixer, convertint-se en una de les més utilitzades arreu del món.

Instagram fa 10 anys. Moltes felicitats!

El 6 d’octubre de 2010 es va llençar l’aplicació de la popular xarxa social, Instagram, a App Store. Des d’aleshores, aquesta xarxa social no ha parat de créixer, convertint-se en una de les més utilitzades arreu del món.
Com a experts en marketing online a Andorra i fans absoluts d’aquesta xarxa social, des de SisèGrau volem retre homenatge a Instagram explicant-te algunes curiositats sobre aquesta xarxa social i recordant com ha canviat i evolucionat al llarg dels anys.

Algunes curiositats sobre Instagram

 1. El nom Instagram és un joc de paraules entre els conceptes “càmera instantània” i “telegrama”.
 2. Els creadors d’Instagram van ser Kevin Systrom i Mike Krieger. No va ser fins a l’abril de 2012 que Mark Zuckerberg va comprar Instagram per 1.000 milions de dòlars (fins llavors ningú havia pagat tant per una App).
 3. Des del principi, l’èxit d’Instagram va ser brutal:
  El primer dia la van usar 25.000 persones
  La primera setmana la van usar 100.000 persones
  Al cap de dos mesos ja havia aconseguit el milió d’usuaris registrats
  Després d’un any de vida, va arribar a 10 milions d’usuaris
 4. El 13 d’abril de 2012 l’App va disparar la seva popularitat amb la versió per a Android, arribant als 100 milions d’usuaris.
 5. El 2018, Instagram registrava 1.000 milions d’usuaris actius al mes.
 6. Els usuaris que més utilitzen Instagram van dels 18 als 35 anys. Per tant, el públic majoritari es compon principalment de Millennials, Generació Z i Generació X.
 7. Una de les claus que va fer triomfar Instagram als seus inicis va ser el valor sentimental que aportava a l’usuari, fent que l’anomenat “moment Kodak” (un instant encantador digne de ser capturat en una fotografia) fos accessible per a tothom. A més no calia revelar la foto per poder-la ensenyar i era visible online en “temps real”. Tot amb un Photoshop elemental integrat. Una combinació infal·lible!
 8. Cada dia es publiquen 95 milions de fotografies a Instagram. Fins al dia d’avui, s’han publicat a Instagram més de 40.000 milions de fotos i s’envien una mitjana de 4.200 milions de ‘likes’ cada dia.
 9. Al gener de l’any 2011, Instagram va afegir els “hashtags” per ajudar els usuaris a descobrir les fotos que es compartien sobre un mateix tema. D’aquesta manera, i si li donaven ‘like’ a les fotos amb certes etiquetes, l’algoritme de l’aplicació mostrava més contingut relacionat amb aquest tema.
 10. Entre el 2015 i el 2016 van arribar els anuncis a Instagram: una manera per desfer-se de la competència (sobretot de Snapchat).
 11. El 2016 s’introdueixen les “stories” a Instagram. Tot i que el seu contingut s’elimina al cap de 24 hores, el seu èxit és tal que cada dia uns 300 milions d’usuaris en publiquen una. Per tant, les stories van arribar com una alternativa i s’han convertit en una de les seves eines principals!
 12. Amb el pas dels anys, Instagram s’ha convertit en una xarxa social, que va molt més enllà de compartir únicament imatges. De fet, les seves característiques han evolucionat tant que ara ja són una eina per generar contactes o, inclús, vendes!
 13. Instagram no para d’innovar per no quedar-se mai enrere i mantenir la seva popularitat. “Reels” és la darrera novetat que ha incorporat la xarxa social Instagram per fer front a TikTok. Descobreix que és i com funciona al nostre blog: Reels d’Instagram vs. TikTok.

Evolució de la imatge d’Instagram al llarg dels anys

Des del principi, Instagram ret homenatge a les icòniques Polaroid gràcies a la icona de l’App.
El primer disseny del logo d’Instagram el va fer un dels seus creadors: Kevin Systrom. El 2011, quan l’App ja era mundialment famosa, va arribar la seva segona versió de la mà del fotògraf Cole Rise. Es mantenia el mateix esperit retro però simplificant les formes i adaptant-les a un quadrat. Aquest logo es va retocar poc després per donar-li textura, volum i més color. Quan tothom es va acostumar a la imatge dissenyada per Rise, va arribar el gran i controvertit canvi. El 2016, Robert Padbury dissenya un logo totalment diferent: minimalista i a tot color!

instagram logo

Però no només el logotip d’Instagram és el que ha canviat des de la seva creació, sinó que també ho ha fet la seva estètica i usabilitat.

instagram app

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

No Comments

Leave a Reply