Han mort els blogs corporatius?

image description

Han mort els blogs corporatius?

Amb l’arribada i eclosió de la web social, molts van ser els que van augurar la fi dels blogs. Eren nous temps i les xarxes socials començaven a eclipsar als usuaris d’internet. “La decadència dels blogs”, “Els blogs han mort”, “Es va acabar l’època dels blogs?”… aquestes i moltes altres afirmacions es repetien incessantment com si d’una minuciosa campanya d’opinió es tractés en favor de les poderoses xarxes socials.

És cert que el fenomen de les xarxes socials va provocar en poc temps canvis en els hàbits de molts usuaris, que van passar de publicar de forma regular en els seus blogs a deixar aquesta activitat en un segon pla per dedicar la major part del seu temps a interactuar dins de les xarxes socials. No obstant això, la importància i el potencial dels blogs com a eines de màrqueting i comunicació per a les empreses mai va deixar de tenir vigència i, malgrat el que alguns consideren, l’ús de les xarxes socials no va en detriment del dels blogs. Les empreses compatibilitzen tots dos canals i són els blogs corporatius temàtics els més utilitzats per aquestes organitzacions.

Els consumidors llegeixen blogs perquè saben que són opinions fiables d’experts, perquè saben que el missatge en aquest canal ja no serà mai més unidireccional, que es retroalimenta amb les seves opinions i perquè participen en la creació de “una conversa” que s’enriqueix a mesura que creixen les opinions sobre el missatge original. Segons es desprèn d’un recent informe desenvolupat per Hubspot, els blogs corporatius estan generant clients reals per a les empreses. A més, la majoria dels venedors va informar que l’engegada d’un blog o publicació digital està per sota del cost mitjà necessari per iniciar estratègies de màrqueting i comunicació a través d’altres canals. El 57% dels enquestats va dir que els blogs han donat lloc a l’adquisició de nous clients; això demostra que les publicacions de continguts digitals són cada vegada més eficaços en la generació de potencials clients.

L’evolució de les xarxes socials ha provocat importants canvis entre els usuaris de la xarxa, i un dels més importants és el fet que una gran majoria dels seus usuaris han passat de ser productors de continguts a heretar l’hàbit de compartir informació rellevant de tot tipus de fonts a través de les xarxes socials. Heus aquí el veritable potencial que ara les empreses i marques han de saber aprofitar, per a això, és vital i imprescindible disposar i engegar una veritable estratègia de màrqueting de continguts ben planificada. Per a això que millor forma de fer-ho que a través dels blogs, un mitjà que poden oferir a les empreses i marques una gran visibilitat i la possibilitat que els seus continguts puguin adquirir un major impacte i abast gràcies a les xarxes socials.

Al Club d’AnyósPark i a UrbanGym tenim wellness.ad. I la teva empresa, ja ha començat un blog?

 

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?