Written by Marketing

Per què Game of Thrones ha estat un èxit?

Ja fa temps que l’èxit de Joc de Trons és una realitat i ara es torna a notar especialment amb l’arribada de la seva darrera temporada.
Analitzem el per què d’aquest fenomen a partir d’alguns àmbits del marketing.

Comunicació online

Juego de Tronos ofereix continguts de qualitat mitjançant el blog Making Game of Thrones que, entre d’altres, permet a la marca transmetre emocions i experiències. Així, s’hi poden trobar tota mena de notícies relacionades amb la sèrie i també s’ha convertit en una font d’informació pels mitjans de comunicació.

Però el storytelling no ha estat l’única eina digital utilitzada per arribar a l’èxit… i és que les xarxes socials també hi han jugat un paper fonamental permetent una comunicació més immediata, augmentant la visibilitat de la marca i viralitzant continguts.
Tot això sense oblidar l’aposta que han fet certes marques per treure’n profit. A la xarxa social YouTube, per exemple, pots trobar un anunci d’Oreo que recrea la mítica entradeta de la sèrie substituint-ne els elements per les seves famoses galetes i que, fins i tot, encapçala la seva pàgina web per tal de promocionar la seva edició especial de Joc de Trons: galetes Oreo amb les insígnies de les cases més rellevants de la sèrie gravades. Sens dubte, una altra manera de fer marxandatge.

Merchandising

T’has fixat mai en quants productes de la sèrie existeixen? Samarretes, tasses, jocs de taula, ninots… i fins i tot aplicacions per aprendre a parlar idiomes de la sèrie (com High Valyrian) o edicions especials de refrescs i maquillatges de Juego de Tronos, així com rentaplats!

Sens dubte, ens trobem davant d’una allau de merchandising, que ens posa difícil estar segurs de quants productes relacionats amb la marca s’han fet i que representen una manera de potenciar la imatge de marca de la sèrie impactant-nos sense que ens n’adonem.
Tot, sense oblidar que Game of Thrones ha aconseguit que els elements de marxandatge, deixin de considerar-se com a friquis per passar a ser tendència (sobretot pel que fa a peces de vestir).
Alguns exemples? Adidas va llençar una edició limitada de sabates esportives i, a part de la de roba, Primark acaba de fer-ne una de joies dignes d’una reina de Joc de Trons.

Amb tot això, quant temps creus que trigarem a oblidar la mítica frase: Winter is coming?

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

(Visited 10 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.