Facebook: imparable

image description

L’evolució econòmica de la xarxa de Marc Zuckerberg és absolutament imparable. Segons les estimacions de la consultora eMarketer, els ingressos publicitaris de Facebook augmentaran un 60% aquest any fins a gairebé arribar als 4.000 milions d’euros.

Encara que la crisi econòmica i l’evolució de les noves tecnologies van afectar negativament els mitjans tradicionals a tot el món, no sembla haver-li passat factura a les empreses de la Internet social: el 2011 Facebook va obtenir per publicitat 2.350 milions d’euros d’ingressos, gairebé un 70% més que l’any anterior, i en els pròxims la companyia continuarà augmentant a un ritme menor, segons les previsions de l’esmentada consultora, per la qual cosa s’espera que Facebook tanqui el 2013 amb un increment del 33% i el 2014 amb gairebé un 14%, totalitzant 5.700 milions d’euros, més del doble del que va ingressar el 2011.

En general, segons un altre estudi d’eMarketer, els ingressos publicitaris de les xarxes socials a tot el món augmentaran un 50% el 2012. Per 2014, les estimacions diuen que aquestes acumularan prop de 9.000 milions d’euros en ingressos publicitaris, dels que Facebook és el gran beneficiari: aquest any, als EUA el 68% de la inversió publicitària en xarxes socials va ser per a Facebook, mentre que Twitter (encara amb una plataforma publicitària en etapa embrionària) va rebre el 5%, Linkedin el 4 %, el 8% va ser per a jocs socials (la majoria dels quals es juguen, justament, a Facebook) i la resta es va repartir en altres xarxes.

Tenint en compte no només a les xarxes socials sinó a la resta de portals d’Internet, l’empresa de Zuckerberg rebrà el 2012 el 6,5% de tota la inversió publicitària online als Estats Units, un percentatge que d’acord a les previsions creixerà fins al 7% en 2014.

La publicitat és la principal font de diners de Facebook: al voltant del 85% dels seus ingressos el 2011 van venir per aquesta via, mentre que el 15% restant ho va aconseguir a través del sistema de crèdits (moneda virtual) que utilitza o d’altres fonts. Per a finals de 2012, la previsió és que la publicitat continuï representant la part principal dels seus ingressos, 83%. Això deixa un escenari optimista de cara a la sortida del gegant blau en borsa, i el situa com a líder absolut de les xarxes socials, enfortint una posició dominant que complica l’entrada de nous players, deixant a molts d’ells en una simple situació de moda. Queda clar que, ara per ara, no hi ha plataforma social que pugui desafiar Facebook.

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by