Facebook i el seu “botó del pànic”

image description

Una bona iniciativa, per ara només al Regne Unit. Facebook ha anunciat que tindrà finalment un ‘botó del pànic’ perquè els menors tinguin un accés ràpid a una eina que els permeti contactar a les autoritats en cas de sospitar que són víctimes d’un abús en línia.

El CEOP, Centre de Protecció Online de Menors britànic, va negociar amb Facebook la incorporació d’aquest sistema després d’haver arribat a acords amb MySpace i Bebo. L’empresa de Mark Zuckerberg havia inicialment rebutjat la petició per considerar que tenia prou mesures de protecció. Després de mesos de negociació, i amb la pressió afegida de l’assassinat de l’adolescent Ashleig Hall en mans d’un ex convicte que va dissimular la seva identitat en Facebook, l’empresa i la CEOP han arribat a un acord.

Així, el ‘botó del pànic’ arribarà mitjançant una aplicació cridada ClickCEOP amb la qual s’espera, a més, que es multipliqui la seva instal·lació i ús viralment.

No obstant això, experts en seguretat com ara Rik Ferguson de Trend Micro dubten del seu èxit ja que, segons explica al seu blog, “la raó per la qual els pederastes són tan reeixits a les xarxes socials i en la Xarxa en general és perquè treballen de forma curada per dissipar qualsevol sospita o temor que les seves víctimes puguin sentir, utilitzant fotografies o identitats falses per a semblar quelcom que no són”. Per aquests motius creu que el ‘botó del pànic’ no serà tan efectiu com es podria esperar, tot i que admet que la simple presència del botó servirà perquè la gent sigui més previnguda i es conscienciï del problema.

I tu? Estàs preocupat per l’ús que els menors de la teva família fan de les xarxes socials?

Font: El Mundo

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?