En que es diferencien Facebook i Twitter?

image description

En que es diferencien Facebook i Twitter?

No hi ha només una resposta per aquesta pregunta tan habitual. A més dels evidents 140 caràcters de Twitter, les diferències en el disseny i la quantitat d’usuaris de Facebook, les dues xarxes socials presenten moltes altres diferències.
Tant Twitter com Facebook són xarxes socials, plataformes en què la interactivitat les defineix. Pel que fa al seu univers, la més popular és sens dubte Facebook, amb els seus gairebé 1.000 milions d’usuaris, per la seva banda Twitter té 100 milions, nombre tampoc gens menyspreable.

Una de les característiques de Twitter és l’intercanvi continu d’informació en diferents formats: links de vídeo, fotos i gràfica. Aquesta alternativa també és perfectament viable a Facebook, però els seus usuaris tendeixen a fer comentaris més relacionats amb la vida personal. Aquesta conducta es basa en que aquesta xarxa va néixer amb l’objectiu de compartir informació entre gent que es coneix a la vida real, en canvi a Twitter la idea és globalitzar el timeline, la pàgina personal on veiem les actualitzacions dels contactes que seguim.

Se sol dir que el públic de Facebook pertany a una àmplia franja: és de totes les edats, professions, gustos i colors, un veritable èxit per als desenvolupadors d’aplicacions. Per la seva banda, la majoria dels tuiteros eren fins fa poc persones relacionades amb professions vinculades a la comunicació i la tecnologia, tot i que avui en dia el seu públic és absolutament heterogeni.

Una altra de les diferències que un observa a primera vista és el format de les plataformes. Mentre que Facebook presenta un visual amigable (tot i que en permanent canvi), Twitter pot resultar una mica frustrant les primeres vegades. Després, acaba sent fins i tot més fàcil, ja que les actualitzacions no són tan dinàmiques com a Facebook.

L’entreteniment és una pota important de l’empresa de Zuckerberg, on hi ha una enorme varietat d’aplicacions, tant lúdiques com professionals. Twitter no té aquests avantatges, però depenent de la quantitat de followings (els usuaris que segueixo), la pàgina tindrà dinamisme. Els temes més comentats s’agrupen en hashtags (#) que de ser populars a nivell mundial o local seran trending topics (TT), vocable que ja ha saltat als mitjans massius, fins i tot als noticiaris.

Es recomana sempre interactuar amb totes dues plataformes i fins i tot incloure en les nostres llistes altres com LinkedIn, on podem carregar informació laboral; Flickr o Picasa, per carregar fotos, i WordPress, si és que volem escriure un blog, sempre sent responsables amb la informació que publiquem i conscients que aquestes dades queden en el núvol.

Com veureu, encara que moltes vegades es pregunti “Facebook o Twitter?” les diferències entre les dues plataformes són sorprenents, i aquestes són només les més importants.

No hi ha millor cosa que provar amb ambdues…

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?