Els dotze pecats capitals dels Social Media (i II)

image description

Els dotze pecats capitals dels Social Media (i II)

La setmana passada comentava sobre els dotze errors a evitar en qualsevol estratègia de social media, la majoria recopilats en  SocialMediaSEO, i que han d’evitar-se tant en la primera planificació com en l’execució. Els sis que quedaven pendents són:

7. No mesurar el ROI. Existeix una falsa idea que en els social media no es poden realitzar mesuraments per conèixer el ROI, la qual cosa fa difícil fer-se una idea dels diners que genera la presència d’una empresa. La veritat és que pot mesurar-se fàcilment l’èxit a través d’altres paràmetres com el nombre de subscriptors, visites, conversions i un llarg etcètera, variables conegudes com KPI.

8. No intentar reclutar col·laboradors. De vegades els subscriptors poden convertir-se en els millors representants de la marca si els reclutes. Sense diners, només fa falta oferir a un subscriptor participar en el blog o newsletter de l’empresa, i amb sort aconseguiràs un nou evangelista.

9. No netejar el passat. Quan es publica alguna cosa en alguna plataforma, queda allí fins que aquesta tanca o algú ho esborra, per la qual cosa hauries d’esborrar els perfils o grups antics de la teva empresa i els seus comentaris si vas a abandonar alguna xarxa social. No dóna una bona imatge de l’empresa els antics intents de màrqueting social.

10. Esperar molt i molt ràpid. Els social media són una gran eina comercial, però té limitacions. Encara que poden augmentar el branding, és difícil que augmentin les vendes. La clau és seguir publicant i participant, en lloc d’abandonar si no es veuen resultats.

11. Publicar abans de preguntar. Tot el que publiques queda allí per sempre, la qual cosa significa que tant subscriptors com a col·laboradors i competidors llegiran els teus articles fins i tot molt després d’haver estat publicats. Planteja’t el tipus de missatge que vols fer arribar als diferents segments i les perspectives des de les quals pot ser  percebut, sempre abans d’enviar-ho.

12. Ser delicat amb els continguts que mostrem per no ofendre ningú. Tinguem en comptes que el nostre públic a les xarxes socials és heterogeni, per la qual cosa hauria de cuidar-se tant el to com els tipus de continguts que publiquem. Per a això gens millor que protocolizar la comunicació mitjançant un manual d’estil.

Fins a aquí els principals errors que s’adverteixen avui dia en la moltíssimes campanyes de social media a tot el món. Queda solament verificar quines cometem en les nostres i corregir-les, entenent que en aquest sector el públic agraeix la sinceritat i la proximitat, característiques que són impossibles en la comunicació de mitjans massius.

 

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by