Els dotze pecats capitals dels Social Media (I)

image description

Els dotze pecats capitals dels Social Media (I)

Encara que no hi ha gens més verificat que gran part de l’èxit i el fracàs de l’entrada de les empreses als social media és una correcta pràctica d’assaig i error a títol personal, ja amb l’experiència podrien nomenar-se una dotzena d’errors típics, la majoria ja tipificats en SocialMediaSEO, una web de referència en el nostre dia a dia professional.

Veurem, doncs, els primers sis del dotze errors més comuns a l’hora de desenvolupar estratègies de social media, evitables si es volen aconseguir accions més efectives. Aquests són:

1. No invertir diners. Encara que els mitjans socials siguin gratuïts, gestionar-los no ho és. És necessari invertir diners en ells contractant empleats, comprant publicitat (molt barata, per cert) o redistribuint tasques de comunicació entre altres empleats clau.

2. No contractar especialistes en mitjans socials. Encara que els mitjans socials estan considerats un entorn informal, posar les accions de l’empresa en mans inexpertes pot provocar un desastre. Les actualitzacions, comentaris i anuncis han d’ajustar-se al missatge de l’empresa, i les promocions estar dissenyades i llançades amb la finalitat de produir un impacte real i mesurable.

3. Censurar el feedback negatiu. Un dels temors de les companyies és el feedback negatiu i sabem de la tendència a esborrar els comentaris negatius dels prospectes. En realitat això no soluciona la situació sinó que a l’empitjora, ja que el missatge que arriba és que la companyia està censurant, generant el famós “efecte Streisand”. La millor forma d’evitar-ho és deixar aquesta crítica i respondre a ella d’una forma constructiva i positiva. Això demostrarà al públic que l’empresa es fa càrrec dels seus problemes professionalment.

4. Publicar opinions a títol personal. De vegades passa que, en el vertigen del dia a dia, opinem com a particulars quan treballem amb el perfil professional, sense advertir que aquesta opinió en realitat l’està fent, de fet, la marca. Per exemple, quantes empreses coneixem que aquest dies estan celebrant les victòries del Barça sense saber que estan espantant als seus clients madridistes?

5. Difondre el nostre producte de forma superficial. A causa de la complexitat pròpia de cada plataforma de social media, és impossible seguir totes i cadascuna d’elles de forma efectiva. És per això que resulta més productiu començar triant una única plataforma (Facebook i Twitter són les més populars actualment) i seguir-la atentament actualitzant estats, pujant material, opinions de clients, etc.

6. Enviar spam. Sembla quelcom lògic, però fins i tot empreses de gran envergadura cometen aquest error. Inundar d’actualitzacions i missatges de màrqueting als subscriptors és una bona forma de convidar-los a que marxin. Manar codis de promoció o un altre tipus d’iniciatives cada tant és molt efectiu, però fer-ho de forma constant no funciona.

Verifica si estàs cometent algun d’aquests errors, que la setmana que ve coneixeràs els altres sis per poder realitzar, llavors, un complet diagnòstic de situació.

 

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by