Written by Social Media

Saps el que hi ha darrere de la popular FaceApp?

Des de fa un temps, es viralitzen a Facebook determinat “jocs” en el que per participar cal carregar una foto de l’usuari.
Fa un parell d’anys, n’hi havia un que es deia “¿A qué famoso te pareces?”. Després, Google va llençar Art & Culture, que buscava una obra d’art semblant a la foto de l’usuari i l’última d’elles es diu FaceApp, una aplicació russa que permet veure una simulació força ben feta de nosaltres mateixos envellits.

Milers de persones (moltíssimes d’elles famoses), ja estan participant en aquest joc: fàcil i gratuït. Així, fan circular les seves imatges tunejades per totes les xarxes socials… sense saber que estan sent conillets d’Índies a tecnologies d’identificació facial de mapeig molt sofisticades! Eines amb què es poden veure als usuaris, fins i tot, amb barba o maquillatge.

Podem dir, doncs, que hem baixat les nostres barreres de defenses a un grau impressionat, si tenim en compte que el 2012 la gent s’escandalitzava perquè les discontinuades Google Glasses podien lligar la nostra imatge real amb els nostres perfils socials. Ara, 7 anys després, regalem tota aquesta informació i més, mitjançant tecnologies molt més desenvolupades i amb un gran interès manifest per part dels Estats de controlar-nos en el món físic mitjançant eines virtuals.

Les xarxes socials ja coneixen les nostres dades personals, els nostres gustos, les nostres relacions i ara també la nostra fisonomia fins a un punt impossible de comprendre i d’entendre.

No està bé donar tanta informació a aquestes corporacions: un bon ús de les xarxes socials és un ús responsable, que ens doni aquest espai de diversió, però sense vendre l’ànima.
Recordeu sempre que: si alguna cosa és gratuïta, el producte sou vosaltres!

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.