El nou botó d'”El vull” de Facebook

image description

El nou botó d'”El vull” de Facebook

Zuckerberg avança sobre el territori de Pinterest, la xarxa social de moda d’aquest any que, sense converses ni xat, ha aconseguit enganxar tant a navegants com a marques. El seu secret? Que només amb un clic qualsevol imatge de la xarxa es comparteix, el que en la pràctica és l’aparador perfecte.

A Facebook no li ha passat desapercebuda aquesta funció i ha llançat aquesta setmana la seva pròpia versió: el botó “I want” (“El vull”), que servirà per crear llistes de desitjos o marcar els productes que es volen comprar o perquè els amics el tinguin en compte a l’hora de fer un regal. Això, que va començar fa molts anys amb les llista de desitjos d’Amazon, promet ser un dels grans canvis de la xarxa blava.

La funció, que Facebook ha nomenat “Collections” podria ajudar a la xarxa social a exercir un major paper en el comerç a internet en encoratjar als seus usuaris a comprar productes per als seus amics i enviar als compradors directament a les botigues en línia. Se suposa que Facebook no rebrà diners quan algú adquireix un producte de la llista de productes desitjats a Facebook del lloc del minorista, però la nova funció ‘Collections’ podria donar inici a noves formes d’ingressos per Facebook.

Des d’ahir alguns usuaris escollits dels EUA han començat a provar-ho. De moment només serveix per marcar mobles, roba i algun accessori i participen en l’experiment la llenceria Victoria’s Secret, la botiga de parament Pottery Barn, les ulleres de Smith Optics, els mobles de Wayfair i les marques de roba Neiman Marcus i Michael Kors.

Fa dues setmanes Facebook va celebrar haver arribat als mil milions d’usuaris actius, i va aprofitar l’ocasió per exposar que es treia importància a la quantitat de vegades que es dóna al botó “M’agrada” per indicar que la mesura correcta havia de ser els clics aconseguits pels enllaços, de la mateixa manera que va opinar el cofundador de Twitter, Evan Williams, que va dir que ja és hora de deixar enrere la quantitat de seguidors i mesurar la influència dels usuaris pel trànsit que generen els seus missatges.

El que queda clar és que en aquest moment, en què el preu de les accions segueix caient, Facebook segueix intentant solucions per revertir aquesta situació.

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?