Dues noves eines socials a les que cal seguir

image description

Dues noves eines socials a les que cal seguir

Llegeixo a la platja que dos dels cofundadors de Twitter treballen en dues noves xarxes socials amb les que esperen marcar tendències en 2012: les noves creacions són Branch, que es basarà en converses similars a les que es donen en el propi Twitter, i Medium , centrat en les imatges.

Hi ha lloc per a nous mitjans en aquest saturat mercat de les xarxes socials? Ev Williams i Biz Stone són dos grans visionaris de la indústria de les xarxes socials, ja que van inspirar el creixement de Blogger i van fundar Twitter, la xarxa de ‘microblogging’ que va idear Jack Dorsey.
Ara diuen que no creuen que tot estigui inventat en el terreny de les xarxes socials i presenten dos nous espais on els usuaris poden compartir informació personal com imatges, text, comentaris i debatre temes de conversa online. Medium és similar a un àlbum virtual, en el qual es poden compartir col·leccions d’imatges relatives a un tema i comentar-les. A més, estableix un rànquing amb les votacions dels usuaris d’un cercle de confiança poden votar les imatges. D’altra banda, es poden crear àlbums de record, només amb petites històries en text, que també permeten recullen l’opinió dels contactes.

Encara que a primera vista no sembla que Medium ofereixi moltes opcions, si alguna cosa caracteritza l’èxit de Twitter és precisament la seva senzillesa. D’altra banda, recorda molt a Pinterest, encara que sembla que l’aposta és diferenciar-se per la recerca d’un costat més personal de l’usuari.

De moment, l’accés a Medium està restringit a la invitació d’un altre usuari, tal com comencen gairebé tots els serveis web. Això és a causa que els desenvolupadors esperen un creixement gradual mentre es desenvolupa i poleix el producte. A més, és possible que pretenguin seguir una campanya de promoció viral abans d’obrir-la a tots els usuaris.

Branch és l’altra gran aposta dels cofundadors de Twitter. El descriuen com una eina per acabar amb el monòleg dels blogs, missatges i fins i tot ‘tuits’ d’Internet. Es basa en converses en grup que publiquen simultàniament missatges per a tots els usuaris. S’assembla molt a les mencions a Twitter, però amb un major espai per publicar imatges, adjunts i comentaris. Vol portar aquesta informació enriquida que sorgeix de les ‘tuitconversaciones’ a un espai més unificat. D’altra banda, no té compte propi, sinó que està previst com una extensió de les funcions que integra el compte de Twitter, amb la compte sembla que es podrà iniciar sessió. De moment també està tancada, però això garantirà un ràpid creixement un cop estigui oberta a tots els internautes.

No perdis el fil del que, probablement, sigui un nou pas important en la internet social del proper any i mig.

Leave Comment