Written by Empreses, Marketing, Pàgines Web

Què és el domini d’una pàgina web i com seleccionar-lo?

domini web andorra

La importància d’estar present al món digital amb una pàgina web és innegable. En aquest sentit, un dels primers factors a tenir en compte serà l’elecció del domini correcte per a la teva web corporativa.

Què és el domini d’una pàgina web i com seleccionar-lo?

De forma senzilla, podríem dir que el domini és l’equivalent a una adreça. És a dir, una direcció gràcies a la qual la gent et pot trobar i arribar a tu.

Així doncs, la correcta elecció del nom de domini ajudarà als usuaris a trobar-te més fàcilment dins d’Internet. Els dominis solen seleccionar-se segons:

  • El domini correspon al nom comercial de l’empresa. Per exemple: sisegrau.com
  • El domini és estratègic, ja que s’opta per compondre’l de paraules clau. Aquesta opció ajuda als usuaris a trobar la web quan fan una recerca per paraules clau, ja que solen posicionar-se en els primers llocs dels buscadors quan es fa una recerca per keywords. Per tant, sobretot és útil quan els usuaris no saben com es diu l’empresa o no busquen una empresa en concret. Per exemple: farmaciaandorra.com o dermatologiaandorra.com

Si no saps quina opció escollir, pots optar per les 2! És a dir, pots tenir un “domini principal” que correspongui al nom comercial i també un o més d’un domini/s estratègics que es redirigeixin al principal. D’aquesta manera tindràs els avantatges de les 2 possibilitats!

Quina extensió de domini escollir?

Un altre factor important a decidir en relació amb el domini és la seva extensió. És a dir, si serà: .ad, .com, .org, .info, .edu…

Les extensions de domini se solen seleccionar segons la tipologia d’empresa o organització. Per exemple:

  • .gov per a institucions governamentals
  • .edu per a institucions educatives
  • .org per a organització com les que són sense ànim de lucre

Quan es tracta d’un negoci, millor que optis per l’extensió .com perquè et permetrà estar més ben posicionat a Google a escala internacional.
Tingues en compte que si optes per un .ad, .es, .fr… la teva web només posicionarà a nivell SEO en els països als quals correspon l’extensió. Per exemple: amb una extensió de domini .ad només es podrà posicionar a Andorra.
Per més informació sobre el posicionament, pots llegir el nostre post al blog sobre Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?

Què suposa tenir un domini?

Els dominis són de pagament. Així que si decideixes tenir-ne més d’un, hauràs de pagar el manteniment de cadascun d’ells.
Per tant, tenir un domini suposa una despesa econòmica. Si vols més informació sobre registre de dominis a Andorra, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informem de les tarifes que oferim a SisèGrau (amb o sense servei d’allotjament).

En cas que vulguis registrar un domini .ad, el procés és diferent. En trobaràs més informació a la web de l’Oficina de Marques i Patents del Principat d’Andorra.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.