Consells corporatius per entrar a la xarxa social (I)

image description

Consells corporatius per entrar a la xarxa social (I)

El social media màrqueting (SMM) atreu com un imant a les empreses, tant grans com a petites. No obstant això, endinsar-se en la Web 2.0 implica assumir determinades regles i és una aventura que no està en absolut exempta de riscos. L’expert en social media Mike Schnoor escriu que els següents 10 consells són els òptims per a empreses novates en la Web Social, de les quals per la seva extensió les explicaré en dos articles:

  1. Examinar la bona o mala predisposició de la plantilla cap als social media: Una empresa que vulgui triomfar en els social media ha d’estar convençuda en el seu conjunt de les possibilitats que brinden aquests canals per contactar amb el client. Per això, és tan important reconèixer a possibles “tecnófobs” i tractar de reeducar-los, informant-los convenientment de l’enorme potencial per a la interacció i l’intercanvi de la Web 2.0.
  2. Planificar els recursos personals i econòmics necessaris per a les activitats en els social media: Al contrari del que algunes empreses pensen, la participació empresarial en la Web 2.0 no és ni molt menys una activitat gratuïta. Si bé l’obertura d’un perfil en Facebook o en Twitter no implica el desemborsament de diners, sí que suposa la inversió de temps, i aquesta inversió porta aparellats costos econòmics. En la Web Social, cal contractar personal que s’encarregui de la interacció amb el client, cal desenvolupar accions addicionals de promoció i cal mesurar l’èxit de les campanyes en les plataformes 2.0. Tot això no es pot fer si no hem fixat prèviament un pressupost per a accions de SMM.
  3. Nomenar a un responsable de les activitats de SMM de l’empresa: A l’hora de nomenar a un responsable de les activitats de l’empresa en els social media, hem de tenir compte que aquest lloc comporta una enorme responsabilitat, doncs qualsevol fallo d’aquest empleat en la Web 2.0 significarà també la relliscada de la companyia en unes plataformes en les quals tot es difon com la pólvora.
  4. Integrar els social media en l’estructura interna de l’empresa: Una veritable empresa 2.0 ha d’utilitzar els social media no només com a canal de comunicació amb el client, sinó també com a canal de comunicació amb els seus empleats. S’ha de promoure la utilització d’aquestes plataformes perquè els treballadors de la companyia s’informin i es comuniquin entre si.

El dimarts que ve, doncs, veurem les últimes sis propostes que espero que us puguin servir a l’hora de planificar la vostra propera estratègia de màrqueting digital.

Font: MarketingDirecto.com

Comments (2)

Leave Comment