Consells corporatius per entrar a la xarxa social (i II)

image description

Consells corporatius per entrar a la xarxa social (i II)

El dimarts passat havíem vist les primeres propostes que Mike Schnoor descrivia com a idònies per iniciar una estratègia de SMM (Social Media Màrqueting). Aquest dimarts explicaré les últimes sis propostes d’aquest decàleg.

Definir una estratègia de SMM en la qual intervinguin també altres departaments de l’empresa: Les activitats en els social media de l’empresa han de ser dirigides des d’un departament creat ad hoc, però aquest ha d’estar obert també a les propostes d’altres divisions empresarials com els departaments de màrqueting, RRPP, vendes, atenció al client, i RRHH.

Desenvolupar juntament amb els empleats una guia per a la participació en els social media i un pla de crisi: Una crisi de comunicació originada en els social media ha d’explicar per a la seva resolució amb el recolçament de tota la companyia. No n’hi ha prou que el community manager proposi de manera unilateral una possible sortida a la crisi. Aquest ha de consultar a altres responsables de la companyia i aquests estan obligats a proporcionar-li suport.

Triar els canals 2.0 que millor s’ajustin a l’empresa: Per triomfar en la Web 2.0, no és necessari que la companyia estigui omnipresent en tots els canals, i més quan és la primera vegada que aquesta s’estrena en els social media. Per iniciar-se en el SMM, és preferir-ho fer-ho només en unes poques plataformes, aquelles en les quals l’empresa té la completa seguretat de poder atendre adequadament al client.

Dirigir i vigilar el diàleg amb el client en la Web 2.0 mitjançant el monitoratge dels social media: De gens serveix planificar una acció en els social media, si després la companyia es desentén les reaccions que aquesta desencadena en el client. En aquests canals s’imposa tant un treball a priori, de planificació, com a posteriori, de seguiment.

Definir un pla de continguts per a la comunicació en els social media: Un perfil en Facebook o en Twitter que no s’alimenta amb continguts interessants per a l’usuari amb regularitat està condemnat al fracàs. Per això, és tan important dissenyar continguts que resultin rellevants per a l’usuari, que reportin a aquest felicitat d’alguna manera i que li moguin a la compra.

Adoptar mesures per donar a conèixer les accions de SMM de l’empresa: Per tenir èxit en la Web 2.0, és necessari promocionar la presència en els social media de la companyia en les webs corporatives, en els motors de recerca o en canals clàssics de publicitat com la televisió o la premsa.

Queda llavors analitzar quantes d’aquestes premisses la vostra empresa ja ha encarat o li queda per analitzar la seva aplicació, encara que és evident que Andorra en general està avançant en aquesta disciplina a passos engegantits.

Fuente: MarketingDirecto.com

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by