SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

ceo generacio z

Com seran els CEO de la generació Z?

Què és la generació Z?

La generació Z es refereix a tots aquells joves nascuts a finals del 90 i principis del 2000. Aquests joves es caracteritzen per:

  • Pertànyer a la primera generació de natius digitals i futurs motors de la transformació de les relacions laborals.
  • Ser persones que volen entorns menys formals, ja que els agraden els canvis i participar en projectes que els aportin coneixements i aprenentatge.

Les aptituds de la generació Z com a futurs CEO

Alguns estudis centrats en les característiques i aptituds de què disposa la generació Z per ser CEO d’empreses mostren que:

  • Prefereixen la comunicació cara a cara
  • Prefereixen treballar en entorns laborals participatius i on tothom col·labori
  • Prefereixen treballar amb grups petits on el lideratge sigui dinàmic, abans que treballar de forma autònoma
  • Destacaran com a líders en la gestió de persones
  • Seran comunicadors hàbils i creatius (la creativitat i la comunicació seran les seves aptituds principals)
  • Com a companys, valoraran la curiositat, la velocitat d’aprenentatge i la capacitat d’adaptació a les novetats
  • Prefereixen aprendre en entorns digitals o mitjançant xarxes socials com YouTube, mirant tutorials, abans que utilitzar els mitjans tradicionals.

Per això, cal anar introduint en les empreses les noves tecnologies de formats digitals i visuals, ja que són les eines que domina aquesta generació.

L’educació de la generació Z

A partir d’enquestes fetes a joves d’entre 18 i 28 anys, es mostra com opinen que el fet de tenir un títol universitari no és un requisit imprescindible per a poder arribar a ser CEO. De fet, més de la meitat creu que l’aprenentatge pràctic, juntament amb formació a distància, és la millor manera perquè els futurs líders creixin.

Per tant, a l’hora de valorar capacitats de personal, els CEO de la generació Z buscaran a persones que (independentment dels seus estudis) puguin aportar aprenentatge i capacitat d’evolucionar en diferents entorns.

Written By: Maria Echeverria

La Maria va començar la seva carrera professional a SisèGrau com a Social Media Planner. Des d’aleshores ha adquirit experiència i coneixements en altres dominis del marketing online, que l’han portat a involucrar-se més activament en l’execució de projectes i campanyes digitals, així com el desenvolupament del marketing de continguts per alguns clients. Entre les seves funcions també s’ocupa de mantenir actualitzada la informació de les pàgines webs d’alguns cients i de donar suport en les accions i campanyes de marketing que s’ideen i desenvolupen a SisèGrau. Els seus coneixements en xarxes socials l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, impartint cursos com: Quines xarxes socials ha de tenir la meva empresa, Com crear dissenys atractius per les xarxes socials amb el programa Canva?…

No Comments

Leave a Reply