SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

posicionament seo sem andorra

Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?

Què és el posicionament SEO i com utilitzar-lo?

El posicionament SEO o Search Engine Optimitation és la manera orgànica que té una web de posicionar-se en els primers llocs dels buscadors, com ara Google, quan es fa una recerca per paraules clau (sense pagar per aconseguir-ho). Per exemple: com fer que quan es busca “Consultoria SEO Andorra” a Google, SisèGrau surti entre els primers llocs?
En aquest cas, cal que tinguis en compte que no és un resultat que s’aconsegueix d’un dia per l’altre, ja que no es tracta d’un anunci de pagament. Per tant, serà important treballar l’estructura i contingut de la web cada dia, sempre millor si es fa des de la seva creació!
Per fer un bon treball de posicionament SEO, cal considerar diversos aspectes: descripcions meta, atributs alt, arquitectura, contingut, enllaços, usabilitat… Així com realitzar un rigorós estudi i ús de les paraules clau.

Què és el posicionament SEM i com utilitzar-lo?

El SEM o Search Engine Marketing consisteix bàsicament a ocupar els primers llocs de les recerques per paraules clau, invertint en publicitat.
En aquest sentit, cal tenir en compte que mitjançant els anuncis de pagament només podrem optar en posicionar-nos en els primers llocs dels buscadors mentre estiguem pagant per aconseguir-ho. Així doncs, aquesta és una bona opció si volem generar un gran impacte en moments puntuals d’una campanya o per promocionar productes i serveis de manera temporal.
Igual com amb el SEO, quan es fa una campanya SEM, cal estudiar les paraules clau amb què interessa posicionar l’empresa en els primers llocs dels buscadors. Però no només això! Serà fonamental que la pàgina on enllaci el teu anunci sigui qualitatiu i relacionat amb les paraules clau escollides. En cas contrari, no obtindràs els resultats que esperaves.

És millor el posicionament SEO o el SEM?

Si encara no saps quina és la millor opció per a tu, des de SisèGrau et direm que com a experts en marketing online a Andorra t’aconsellem combinar les dues: pauta una sèrie de campanyes de posicionament SEM de manera temporal, mentre treballes el SEO alhora.

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

Leave a Reply