Buscant un bon consultor de Social Media

image description

Amb el boom de les xarxes socials han sorgit professions de nova creació, moltes d’alta segmentació en el que fa al treball habitual del professional de màrqueting digital. Actualment, són molt demandats els consultors de social media, i en la web de Marketingdirecto.com trobem un bon article que tracta, justament, sobre les qualitats que han de tenir aquests professionals.

Per ajudar a les empreses que s’inicien el portal alemany Kommunikation-Zweinull ofereix algunes pistes per reconèixer a un bon consultor de social media, i evitar així els venedors de fórmules màgiques, com els que ja comencen a veure’s, cada vegada més sovint, en el nostre àmbit.

La primera condició és òbvia: els consultors de social media són molt actius a les xarxes socials i coneixen aquests canals no només en qualitat de professionals, sinó també en qualitat d’usuaris. Una altra de les facetes que diferencial al bon del mal consultor és que els primers no prometen grans èxits a curt termini, sinó que aposten pel contacte permanent amb el públic objectiu del client.

Aquests consultors han de ser capaços d’explicar de manera clara i senzilla les tecnologies i serveis associats al SMM. Abans de posar-se a treballar en un projecte tracten de conèixer a fons al seu client, la seva filosofia, el seu públic objectiu, els seus socis, la seva història, i no plantegen ràpidament la construcció “d’una pàgina de Facebook”.

Un bon consultor ha de saber assenyalar a temps els riscos que poden portar amb si els social media, com la pèrdua de control i la necessitat de contreure compromisos en aquests canals. A més, dissenyen estratègies socials especialment adaptades a les necessitats als seus clients i no proposen la creació d’un perfil en Twitter única i exclusivament perquè està de moda.

Un pla de treball professional inclou un calendari detallat per arribar al públic objectiu del client de la manera més efectiva possible.

Els bons consultors, com els bons analistes web, treballen de manera transparent, de manera que també els seus clients puguin fer un seguiment de l’èxit o el fracàs de les campanyes llançades en els social media o en els mitjans publicitaris digitals, com AdWords.

Aquests professionals cobren per la concepció i seguiment dels canals dels seus clients en els social media, no intentant guanyar diners única i exclusivament per la creació d’una pàgina de fans en Facebook, i el més important: arribat el moment, faciliten el “traspàs de poders” perquè els seus clients puguin prendre les regnes, si així ho volen, de les seves accions de SMM, no convertint a l’empresa en esclava de la seva gestió.Com es pot veure aquest món es fa cada dia més complex, i és per això que les empreses han de cuidar cada vegada més els detalls abans de decidir per la persona que portarà el màrqueting digital.

M’agradaria saber si qui t’estan trucant ara mateix per oferir els seus serveis a la teva empresa, s’ajusta a aquestes recomanacions.

 

 

Leave Comment

X
Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by