“Averigua quien visita tu perfil”…

image description

“Averigua quien visita tu perfil”…

Com si fos un malson que torna una i una altra vegada, es troba donant voltes per Facebook una enèsima versió d’aquesta aplicació, oferint als curiosos –que en som molts- la possibilitat de veure qui visita el nostre perfil personal. Aquesta edició 2012 ja s’ha dissipat força i ràpidament per la web, com sempre ho aconsegueixen aquest tipus de promeses i de la mateixa manera que va impactar fort l’any passat.

Es tracta simplement d’un virus que genera spam, i que replica al mur de tots els nostres contactes la invitació a la màgica revelació, viralitzant-la, promesa que per descomptat no es compleix ja que no existeix cap manera de saber qui ha visitat el nostre perfil, mai. L’aplicació, de les que la pròpia xarxa social acusa més de 100.000 usuaris nous mensuals i llur nom real és morning-snow-4543 o visit-mur, està allotjada a Heroku, un sistema de desenvolupament en el núvol (cloud-computing) amb seu a San Francisco, on terceres parts poden instal·lar i executar les seves aplicacions (l’ínfima minoria de les quals són spammers com els de l’aplicació: a heroku.com hi ha allotjades apps d’empreses prestigioses com l’esportiva Asics, entitats com The Richard Dawkings Foundation o aplicacions d’indubtable reputació com Diaspora).

Si has configurat el teu Facebook per a una navegació segura, veuràs que quan vols accedir-hi a l’aplicació no t’ho permet. Per qui no ho sàpiga, per saber si la navegació és segura s’ha d’observar al link en el qual es navega a Facebook si al començament del mateix es llegeix http o https: la segona representa la navegació segura. És tal el nivell de l’engany d’aquesta aplicació que, quan es veu bloquejada per estar Facebook en modo de navegació segura, ofereix a l’usuari canviar el sistema de navegació per accedir-hi, la qual cosa fa que un mateix sigui executor de l’entrada del troià a l’ordinador.

Per esborrar-la s’ha d’anar a l’opció Configuració de la privacitat, que s’obté en desplegar la fletxeta al costat de Inici, a la part superior dreta de la pantalla, després a Aplicacions i llocs webs i allà a Edita la configuració, on s’haurà d’eliminar l’aplicació i denunciar-la (tot i que serveix de poc, ja que canvia el nom sovint).

Facebook és el segon llocs més visitat del món i s’ha compromès repetides vegades a no permetre que ningú pugui veure qui visita el seu perfil, tal com ho estipula en els termes i condicions d’ús de la popular xarxa social, amb la qual cosa aquest tipus de aplicacions només desitgen obtenir informació del navegant o atreure a algun lloc web a què desitgen generar trànsit, com a mínim.

No us deixeu enganyar: si algun dia Facebook permet veure qui visita el nostre perfil, podeu apostar que serà notificat a tots i cadascun dels seus usuaris.

Leave Comment

X