Aquí, la generació iPad

image description

Per a la prestigiosa consultora Nielsen ja no hi ha dubtes: un de cada tres infants nord-americans d’entre 6 i 12 anys desitgen un iPad, per sobre de les consoles, televisors i telèfons mòbils, dins d’una extensa selecció de productes electrònics.

L’informe publicat aquesta setmana als Estats Units per The Inquirer confirma la capacitat de penetració d’Apple en el públic massiu, una vegada que ha deixat enrere les èpoques en què només proveïa els caríssims Macintosh, dirigits a dissenyadors i publicitaris.

El hype de la portabilitat, que l’empresa de Steve Jobs va engegar fa nou anys amb aquell iPod que avui trobem prehistòric, ha tingut un èxit sense precedents amb la popular tablet, probablement el dispositiu més criticat i més reeixit dels últims temps. Blindat comercialment i limitat tecnològicament, però increïblement estètic i funcional, l’iPad ha entrat al mercat de forma transversal canviant el concepte que teníem de “portàtil”, sent tan útil per a un professional com a divertit per a un usuari al que només li calgui reproducció de continguts o jocs.

La raó del seu èxit ha de buscar-se en l’habilitat de la companyia en la creació d’una nova categoria, on no competeix ni entre portàtils ni entre consoles, podent així mantenir el seu preu sense fissures però desestabilitzant la demanda tradicional: sense teclat i gairebé sense disc dur la tablet de la poma ha integrat els nostres usos informàtics habituals i ja sembla haver guanyat la batalla en la ment del consumidor a Playstation, Wii, Xbox i Nintendo, en el sector lúdic, i als commodititzats notebooks, en el sector professional. El Wall Street Journal va publicar al setembre passat unes declaracions del CEO de Best Buy, la popular cadena americana de botigues d’electrònica, que van encendre totes les alarmes: iPad es portava un 50% de les vendes d’ordinadors portàtils, no només dels barats netbooks, notícia que no ha de sorprendre sabent que Apple ha venut un milió d’unitats de l’iPad abans del primer mes de llançament.

Probablement Apple no tingui els millors enginyers, però del que no caben dubtes és que tenen els millors creadors de desitjos. És una qüestió de pressupost i que l’ús del 3G es massifiqui (i en el cas d’Andorra, que millori i baixi de preu), moment en que treballar o jugar en el núvol ja no serà una extravagància.

La generació iPad ja està en marxa, i si no ets a dins el teu fill segur que hi serà.

 

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?