Angry Birds: ocells bursàtils

image description

Angry Birds: ocells bursàtils

Borsa i internet en els últims temps estan aconseguint molt titulars. Aquesta vegada Rovio, la companyia finlandesa creadora de Angry Birds, podria saltar al parquet el 2013 després de més de 800 milions de descàrregues del seu joc.

Aquests petits ocells enfadats que han de recuperar els ous que uns porquets els han robat s’han convertit en protagonistes d’una increïble història empresarial. Rovio, l’empresa finlandesa creadora del joc Angry Birds, va ser fundada el 2003 per tres estudiants, després de guanyar un concurs de videojocs. Després de ser proveïdors de programació d’altres empreses líders del sector, com Electronic Arts, el 2009 van pujar la primera versió de Angry Birds a l’AppleStore, on en tan sols dotze mesos el comptador de descàrregues va arribar als 100 milions. A l’octubre de 2010 es va penjar la versió per a Android, amb una expectativa tal que va ser suficient un dia per passar el milió de
descàrregues. Un any després la xifra de descàrregues de les diferents versions del joc en totes les plataformes disponibles superava els 500 milions, convertint-se així en el joc per a mòbils més popular de la història. El comptador se situa avui mateix en més de 800 milions.

Aproximadament, 200 milions d’usuaris s’entretenen cada dia amb els ocells d’Angry Birds, un nombre impressionant si el comparem amb els 240 milions mensuals de tot el catàleg de Zynga, empresa que cotitza en borsa, famosa per haver creat títols per a Facebook com Cityville o Farmville. Tal és la seva popularitat, que els ocells d’aquest joc d’habilitat tenen articles de merchandising, que suposen un 30% dels ingressos, que seran pròximament protagonistes d’una pel.lícula d’animació.

Aquesta setmana, Rovio ha revelat per primera vegada les seves xifres de negoci: la companyia va multiplicar per deu les seves vendes l’any passat fins als 75.000.000 d’euros, amb un benefici de 48 milions. Els seus fundadors creuen que l’empresa és prou sòlida com per pensar en el seu salt al parquet durant 2013, estudiant dues opcions: la borsa de Nova York o la de Hong Kong.

Quant val Rovio? L’estiu passat, va saltar el rumor que Zynga va oferir 1.700 milions d’euros per l’empresa de Angry Birds. Fa un any, un grup d’inversors de capital risc liderat per Accel Partners -accionista de Facebook- va entrar al capital de la companyia en una ronda que va injectar 32 milions d’euros, encara que no va transcendir la valoració. Alguns analistes creuen que la companyia val al voltant 7.000 milions d’euros, una xifra elevada si es compara amb la capitalització de la també finlandesa Nokia, que ronda els 8.000 milions d’euros.

Com es veu, Angry Birds fa temps ha deixat de ser només un joc

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?