Algunes preguntes prèvies a entrar als Social Media

image description

Algunes preguntes prèvies a entrar als Social Media

Els social media resulten cada vegada més atractius per a les empreses i totes volen estrenar-se en aquests nous canals de comunicació, però per fer-ho amb èxit cal conèixer l’escenari i llurs possibilitats. A causa d’aquesta problemàtica, el portal alemany Die Karriere Bibel recomana a la gent de marketimg respondre a una vintena de preguntes abans d’embarcar-se a l’aventura de la web social, pel que si esteu interessats, independentment de la grandària de les vostres companyies, podeu preparar llapis i paper i respondre a:

 • Què hauríem d’obtenir per a la nostra empresa apostant pels social media i què podem realment aconseguir?
 • Amb quina freqüència ens comuniquem actualment amb els nostres clients, treballadors i proveïdors i com canviaria la Web Social aquesta comunicació?
 • Què voldria saber la gent sobre l’empresa i com els podem ajudar?
 • Què és el que interessa al nostre públic objectiu i com li podem oferir valor afegit? A través de quins canals poden comunicar-se amb nosaltres?
 • Té l’empresa temps i personal suficient per aventurar-se en els social media? Hi ha continguts suficients?
 • Com es desenvolupa el personal de la companyia amb les noves tecnologies? Tenen suficients coneixements?
 • Quines informacions sobre l’empresa mereix la pena compartir a través dels social media? Tenim informacions exclusives que puguem compartir?
 • Quina informació sobre la nostra cartera de productes ens interessa difondre a través de la Web 2.0 i quins continguts externs a la companyia podem distribuir per completar així la nostra oferta informativa?
 • Amb quines persones podem fer entrevistes, vídeos i podcasts que interessin al públic objectiu de la companyia? Quins continguts són particularment polèmics i encoratgen les discussions?
 • Quin tipus de llenguatge anem a utilitzar a les xarxes socials i quin és el que s’adapta millor a l’empresa?
 • Quins continguts són tabú i han de, per tant, romandre en el cercle privat de la companyia i com podem garantir que tals continguts no surtin a la llum?
 • Quants continguts podem distribuir com a màxim a la setmana o a mes a través de les xarxes socials? Quants continguts sol·licita com a mínim el nostre públic objectiu i a partir de què numero pot arribar a cansar-se?

A causa del dèficit mediàtic d’Andorra les xarxes socials són un complement immillorable i una alternativa ideal a la publicitat tradicional, i respondre a aquest qüestionari us permetrà aventurar-vos en ella amb un coneixement més concret de l’escenari. Recordeu que les accions en la web 2.0 són escalables, econòmiques i controlables, pel que pot entrar-s’hi sense grans riscos econòmics i logístics, i sobretot recordeu que fer alguna cosa en la web social és barat però no fer gens pot sortir molt car.

No has començat encara a respondre aquest qüestionari aplicat a la teva empresa?

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?