SisèGrau

Segueix-nos!

Av. Meritxell 75, 4t, AD500 Andorra la Vella. Tel. +376 726499 – WhatsApp +376 614403

Title image

Blog

Adéu als likes a Instagram

Adéu als likes a Instagram. Hola a les oportunitats!

Sabies que estan pensant en eliminar els likes a Instagram? El grup Facebook, al qual pertany Instagram està fent una prova pilot per eliminar els “likes” de les publicacions en certs països del món. Es tracta d’una mesura que pretén que tinguem una relació més saludable amb les xarxes socials… on els “likes” seguiran sent visibles per a l’usuari si tria veure’ls, però el nombre de “m’agrada” no seguirà apareixent com a còmput sota els posts.

Així doncs, gràcies a aquesta mesura ens desenganxarem d’una manera de fer que s’ha convertit en habitual després de 10 anys d’estar present en el nostre dia a dia, encara que tardarem un temps… Sobretot si tenim en compte que el sistema de “likes” es va dissenyar utilitzant la psicologia del joc per convertir-nos en addictes a ells.

Què suposa pels influencers eliminar els likes a Instagram?

Ara bé, quina serà la repercussió d’aquesta mesura pels influencers d’Instagram i les empreses que utilitzen aquest canal per difondre continguts?
Segurament, la retirada dels “likes” no suposarà massa diferència pels influencers d’èxit, però sí que afecti els que no tenen una participació tan gran i als que tenen seguidors falsos o comprats. Al cap i a la fi, els “m’agrada” són una de les eines que utilitzen per mesurar resultats de cara a les empreses que els contracten. Així que, probablement, signifiqui un canvi que acabi potenciant l’ús de comentaris o stories en detriment dels “likes”.

Què suposa per a les empreses eliminar els likes a Instagram?

Per a les empreses, eliminar els likes a Instagram es pot considerar com una oportunitat que permetrà tenir més en compte els impactes d’una publicació. Una dada molt important, ja que dóna informació sobre la quantitat de vegades que ha estat vista.

A més, si es potencia l’ús dels comentaris, s’obtindrà informació qualitativa gràcies a les reaccions que comparteixin els usuaris i que permetran saber què pensen realment sobre el producte o servei oferit. Una manera ideal d’aplicar-hi canvis i adaptar-lo a les necessitats del client!

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

No Comments

Leave a Reply