Written by Generals • One Comment

3 punts claus per obtenir una bona fotografia

Fer una foto és fàcil, però fer que aquesta impacti és una altra història… 
A continuació us expliquem els que, per a nosaltres, són els 3 punts claus per obtenir una fotografia visualment atractiva i que, de ben segur, no passarà desapercebuda.

1- El fons
El primer punt a tenir en compte és el motiu de la foto i, a partir d’aquí, escollir un tipus de fons o un altre. És a dir: si volem ressaltar alguna cosa en concret (persona o objecte) és important evitar fons plens de detalls, ja que aquests restaran atenció a l’element principal. 
Així que… consell número 1: opta per un fons pla quan hi hagi un motiu principal.

2- Colors
Els colors transmeten sensacions i ajuden a captar l’atenció de l’espectador. Per tant, per tal de ressaltar el “motiu” és convenient utilitzar alguna d’aquestes alternatives:
– Buscar un color que contrasti entre el “motiu” i el fons
– Utilitzar colors de la mateixa gamma cromàtica (diferents tons del mateix color)
– Optar per colors complementaris (aquells colors més pròxims dins de la gamma cromàtica)
– Decantar-se per colors oposats, ja que tal com diu la dita “los polos opuestos se atraen” (colors que siguin totalment l’oposat i contrastin amb l’escollit)

3- Il·luminació
Per últim, però no menys important: la il·luminació. Sigui llum natural o artificial sempre la necessitarem per realitzar una fotografia!
De fet, sabies que la paraula fotografia es deriva de l’origen grec: foto= llum i grafia= escriptura? Per tant, representa la idea d’escriure o dibuixar amb llum.
Així doncs, ser capaços d’identificar la llum que tenim en cada moment i l’efecte que produirà a la nostra foto és importantíssim perquè, segons sigui, obtindrem un resultat o un altre.
– Llum del matí: il·luminarà les nostres fotos amb tons frecs i pastissos.
– Llum del migdia: és la menys recomanable, ja que es tracta d’una llum dura, intensa, sense ombres i que afecta la percepció dels volums.
– Llum del capvespre: aconseguirem tons càlids, ombres tènues i textures ressaltades.

Aquests són els 3 punts a tenir en compte per tal d’obtenir una fotografia de qualitat, atractiva i que destaqui. Segur que si els tens en compte, les teves fotos faran la diferència!

(Visited 20 times, 1 visits today)
Close
Fora de l'horari d'atenció, svp, contacteu via email. Gràcies.