20 propostes per a l’èxit a Facebook (I)

image description

20 propostes per a l’èxit a Facebook (I)

Una pregunta habitual a les formacions és la que fa a quines metodologies cal utilitzar per potenciar la força d’una marca a Facebook, la xarxa social Nº1 del món. De fet, per a moltes marques estar a la blava xarxa de’n Zuckerberg representa un avanç en la seva metodologia de treball, i algunes d’elles es mostren satisfetes pel fet de comptar amb centenars o milers de seguidors. No obstant això, tenir tots aquests seguidors no implica que llegeixin tot el que es posteja. És més, com assenyalen al conegut blog Puro Marketing, “possiblement no llegeixen ni una tercera part”.

En aquest sentit trobem una interessant reflexió de John Shehata, director executiu de xarxes socials d’ABC News, que va afirmar que els posts al Facebook de les companyies els llegeixen menys del 16% dels seus usuaris. Durant la celebració de la SES, conferència sobre el màrqueting i l’optimització dels motors de recerca celebrada a Nova York aquest passat mes de març, l’expert va oferir la seva explicació a aquesta idea que manté. Per a això Shehata es va basar en el EdgeRank, que és la fórmula que determina quin contingut és visible per als usuaris, i que es calcula mitjançant una fórmula que combina l’afinitat, que és la freqüència de contacte entre la marca i l’usuari, el pes, que es refereix a la importància d’un contingut i el temps que dura sent novetat. Per Shehata el que demostra EdgeRank en el fons és que si no es comparteix bon contingut, aquest desapareixerà ràpidament.

Per a tots els que no desitgen que això passi, l’expert va presentar 20 consells sobre el maneig del contingut a Facebook que pot ajudar avui en dia a les companyies a consolidar-se, i que comparteixo amb vosaltres a les pròximes dues publicacions:

  1. Ser directes: Facebook no és un lloc per a la “xerrameca”. Existint la possibilitat d’afegir enllaços que aportin més informació no cal que les actualitzacions tinguin massa caràcters, de fet Shehata recomana que en tinguin menys de 250.
  2. Preguntar: és una bona manera de generar comentaris i, a més a més, aconseguir més visibilitat.
  3. Compartir notícies amb fotos: les històries amb fotografies aconsegueixen un 65% més de “M’agrada” i un 50% més de comentaris.
  4. Pujar fotos: fotos dels integrants de la marca són clau per relacionar-se amb els seguidors a Facebook.
  5. Incorporar vídeos: això aconsegueix aconsegueix un seguiment de la marca un 100% més gran.
  6. Titulars breus: moltes persones no estan d’acord amb canviar els titulars de notícies per poder atreure a més persones, però actualitzar-los fent-los més curts facilita l’optimització i la recerca.
  7. Compartir contingut exclusiu: a les persones els agraden les “fan page” perquè creuen que poden aconseguir alguna cosa d’elles, per la qual cosa cal oferir continguts exclusius en elles.
  8. Concursos: la majoria dels seguidors esperen aconseguir alguna cosa de la relació amb les marques. El concurs ha de ser coherent amb la proposta de l’empresa.
  9. Interactuar amb els fans: cal respondre’ls, ja que demostra que a la marca li interessen les seves opinions.
  10. Afegir esdeveniments actuals: dóna la pauta que a l’empresa li interessa no només el seu negoci sinó tot el relacionat amb el seu sector.

En la propera entrega, les últimes deu propostes. Que tal si posem aquestes en pràctica des d’avui mateix?

Leave Comment

Abrir chat
Podem ajudar-te?
Hola, en què podem ajudar-te?